הוראות הכנה
מרכיבים
תבנית 30X30 ס"מ.
חבילת מצות לחות (מרטיבים ועוטפים במגבת)
200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
חומרים לרוטב העגבניות:
----------------------
קילו עגבניות אדומות ובשלות
כפית שום כתוש
מעט פלפל לבן מלח וסוכר
10 עלי בזילקום טריים וקצוצים
לרוטב השמנת
--------------
500 גרם שמנת מתוקה לבישול
¼ כוס מים
½1 כפות קמח תפוחי אדמה
מעט מלח
פלפל
אגוז מוסקט
אופן ההכנה
שלב 1: מרטיבים את המצות ועוטפים במגבת
שלב 2 : מכינים את רוטב העגבניות ¼2 שעות מראש:
שוטפים וחולטים את העגבניות במים חמים ל 5 דקות ומקלפים חותכים לקוביות
ושמים בסיר. מבשלים על אש נמוכה בערך כ-2 שעות עד שהן ממש מרוסקות מוסיפים את השום הכתוש והתבלינים ומערבבים מוסיפים את עלי הבזילקום הקצוצים לעוד ¼ שעה בישול
מורידים מהאש ומסננים את העגבניות ואת הנוזלים משאירים בצד(לא לזרוק)
את רוטב השמנת מכינים 5 דקות לפני הכנת הלזניה:
להכנת רוטב השמנת : יוצקים לסיר את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה מוסיפים את התבלינים מערבבים בקערה את המים וקמח תפוחי האדמה עד שהתערובת ללא גושים מוסיפים לשמנת בעירבוב עד שנהיה סמיך מכבים את האש.
להכנת הלזניה:
מרפדים את התבנית בשתי שכבות של מצות שמים מחצית מרוטב העגבניות מפזרים 50 גרם מוצרלה
מכסים בשכבה שנייה של מצות ושמים מעל את כל רוטב השמנת מפזרים 50 גרם מוצרלה
שמים שכבה נוספת של מצות ושמים מעל את המחצית השניה של רוטב העגבניות ומעל מפזרים 50 גרם מוצרלה
שמים שכבה נוספת של מצות מרטיבים במיץ העגבניות ששמרנו ומכסים במוצרלה מכניסים לתנור בחום של 170°c. אופים 60 דקות מגישים בתוספת סלט ירקות.
בתאבון וחג שמח!
מגיש:
מקור: השף הנריק שלמודין מסעדת פוטבלו יבנה
שתף את המתכון
