חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לזניה כשרה לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לזניה טעימה שווה את ההכנה בתוספת סלט....
לזניה כשרה לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לזניה טעימה שווה את ההכנה בתוספת סלט....
הוראות הכנה
מרכיבים
תבנית 30X30 ס"מ.
חבילת מצות לחות (מרטיבים ועוטפים במגבת)
200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
חומרים לרוטב העגבניות:
----------------------
קילו עגבניות אדומות ובשלות
כפית שום כתוש
מעט פלפל לבן מלח וסוכר
10 עלי בזילקום טריים וקצוצים
לרוטב השמנת
--------------
500 גרם שמנת מתוקה לבישול
¼ כוס מים
½1 כפות קמח תפוחי אדמה
מעט מלח
פלפל
אגוז מוסקט
אופן ההכנה
שלב 1: מרטיבים את המצות ועוטפים במגבת
שלב 2 : מכינים את רוטב העגבניות ¼2 שעות מראש:
שוטפים וחולטים את העגבניות במים חמים ל 5 דקות ומקלפים חותכים לקוביות
ושמים בסיר. מבשלים על אש נמוכה בערך כ-2 שעות עד שהן ממש מרוסקות מוסיפים את השום הכתוש והתבלינים ומערבבים מוסיפים את עלי הבזילקום הקצוצים לעוד ¼ שעה בישול
מורידים מהאש ומסננים את העגבניות ואת הנוזלים משאירים בצד(לא לזרוק)
את רוטב השמנת מכינים 5 דקות לפני הכנת הלזניה:
להכנת רוטב השמנת : יוצקים לסיר את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה מוסיפים את התבלינים מערבבים בקערה את המים וקמח תפוחי האדמה עד שהתערובת ללא גושים מוסיפים לשמנת בעירבוב עד שנהיה סמיך מכבים את האש.
להכנת הלזניה:
מרפדים את התבנית בשתי שכבות של מצות שמים מחצית מרוטב העגבניות מפזרים 50 גרם מוצרלה
מכסים בשכבה שנייה של מצות ושמים מעל את כל רוטב השמנת מפזרים 50 גרם מוצרלה
שמים שכבה נוספת של מצות ושמים מעל את המחצית השניה של רוטב העגבניות ומעל מפזרים 50 גרם מוצרלה
שמים שכבה נוספת של מצות מרטיבים במיץ העגבניות ששמרנו ומכסים במוצרלה מכניסים לתנור בחום של 170°c. אופים 60 דקות מגישים בתוספת סלט ירקות.
בתאבון וחג שמח!
מגיש: רותם דבי
מקור: השף הנריק שלמודין מסעדת פוטבלו יבנה
שתף את המתכון