הוראות הכנה
מרכיבים
1 שוק טלה שטוף ומיובש מנוזלי השטיפה [בעזרת סכין חדה לדקור דקירות עמוקות בכמה חלקים]
למשרה:
6 כפות שמן [אני מעדיפה שמן זית]
2 שיני שום פרוסות
1 בצל פרוס לטבעות
1 פלפל אדום מתוק קצוץ
1 פלפל צ'ילי ירוק קצוץ
½ כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית כורכום
½ כפית פלפל שחור [אפשר פחות]
2 ענפי רוזמרין טרי [אפשר לוותר] תוספת מעניינת למי שאוהב.
אופן ההכנה
לערבב את כל חומרי המשרה ולעסות את שוק הטלה היטב, להניח בקערה גדולה, לעטוף בניילון נצמד ולהשאיר כך 6 שעות במקרר [אפשר לילה שלם].
לחמם תנור ל- 250°c ולהניח את השוק המתובל בתבנית חסינת אש. לכסות בנייר כסף ולאפות 30 דקות, להנמיך את חום התנור ל-180°c ולהמשיך לאפות 90 דקות נוספות. להוציא מהתנור ולהסיר את רדיד האלומיניום, להפוך ולהחזיר לתנור לאפיה של 60 דקות נוספות.
מומלץ כתוספת תפוחי אדמה/בטטות אפויות.
פסח שמח וכשר.
מגיש:
מקור: שלי
שתף את המתכון
