חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שוק טלה מתובל ואפוי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בערבי חג אני לא מוותרת על המנה,עשיר בטעמים וחגיגי במיוחד.
שוק טלה מתובל ואפוי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בערבי חג אני לא מוותרת על המנה,עשיר בטעמים וחגיגי במיוחד.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 שוק טלה שטוף ומיובש מנוזלי השטיפה [בעזרת סכין חדה לדקור דקירות עמוקות בכמה חלקים]
למשרה:
6 כפות שמן [אני מעדיפה שמן זית]
2 שיני שום פרוסות
1 בצל פרוס לטבעות
1 פלפל אדום מתוק קצוץ
1 פלפל צ'ילי ירוק קצוץ
½ כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית כורכום
½ כפית פלפל שחור [אפשר פחות]
2 ענפי רוזמרין טרי [אפשר לוותר] תוספת מעניינת למי שאוהב.
אופן ההכנה
לערבב את כל חומרי המשרה ולעסות את שוק הטלה היטב, להניח בקערה גדולה, לעטוף בניילון נצמד ולהשאיר כך 6 שעות במקרר [אפשר לילה שלם].
לחמם תנור ל- 250°c ולהניח את השוק המתובל בתבנית חסינת אש. לכסות בנייר כסף ולאפות 30 דקות, להנמיך את חום התנור ל-180°c ולהמשיך לאפות 90 דקות נוספות. להוציא מהתנור ולהסיר את רדיד האלומיניום, להפוך ולהחזיר לתנור לאפיה של 60 דקות נוספות.
מומלץ כתוספת תפוחי אדמה/בטטות אפויות.
פסח שמח וכשר.
מגיש: רינת ספיר
מקור: שלי
שתף את המתכון