הוראות הכנה
מרכיבים
4.5 כוסות קמח לחם (מס' 2 של שטיבל)
400 מ"ל מים פושרים
2 כפות שמן זית
1 כף גדושה שמרים יבשים
1 כף גדושה סוכר
1 כף מלח
אופן ההכנה
מערבבים את כל המצרכים ולשים לפחות 10 דקות עד שמתקבל כדור בצק חלק, רך וגמיש.....אפילו אם מעט דביק זה בסדר גמור.
מתפיחים כחצי שעה בקערה מקומחת ומכוסה במגבת לחה.
מקמחים משטח עבודה ועם האגרוף מוציאים את האויר מהבצק......מקפלים את דפנות הבצק מהחוץ כלפי המרכז ויוצרים כדור או גליל.
מניחים לתפיחה כשחיבור הדפנות נמצא בתחתית.
מכסים במגבת יבשה ומתפיחים לפחות שעה עד להכפלת הנפח.
מפזרים מעט קמח על הבצק וחורצים חריצים בחלקו העליון.
מכניסים לתנור שחומם ל-250 מעלות, עדיף על אבן שאמוט אבל בהחלט אפשרי גם על תבנית התנור.
שופכים כוס וחצי מים לכלי מתכת או קרמי בתחתית התנור ליצירת אדים.
מנמיכים את הטמפרטורה ל-200 מעלות ואופים כחצי שעה עד שהכיכר משחימה.
ב-5 דקות האחרונות של האפייה רצוי לפתוח מעט את דלת התנור וזה יעזור לקבל קרום יותר קשיח.
מגיש:
מקור: https://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=1230657
שתף את המתכון
