חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת אגוזים לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כבר פירסמתי כאן מתכון לעוגת גבינה של אבי המדהים. והנה עוד הצלחה בטוחה.
עוגת אגוזים לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כבר פירסמתי כאן מתכון לעוגת גבינה של אבי המדהים. והנה עוד הצלחה בטוחה.
הוראות הכנה
מרכיבים
250 גר' אגוזי לוז קלויים וקלופים
1/2 כוס קמח מצה
200 גר' סוכר
6 ביצים בטמפרטורת החדר
100 גר' חמאה מומסת מצוננת
1 כפית תמצית אגוזים או וניל
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל-180°, משמנים ומניחים נייר אפיה משומן בתחתית תבנית 24.
2. טוחנים דק את האגוזים, הקמח ומחצית מכמות הסוכר במעבד מזון, ומעבירים לקערה גדולה.
3. בקערת המיקסר מקציפים את הביצים, יתרת הסוכר ותמצית האגוזים כ-3 דקות עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית, מוסיפים את תערובת האגוזים ומקפלים לתערובת בעדינות.
4. מפרישים כמות של כוס מהתערובת לקערה קטנה ומערבבים עם החמאה המומסת, מחזירים לתערובת העוגה ומקפלים לתערובת.
5. יוצקים לתבנית ומחליקים, מכניסים לאפיה של כ-45 דקות או עד לקפיציות למגע, מוציאים ומצננים 15 דקות בתבנית על רשת, משחררים מהתבנית והופכים על הרשת, מסירים את נייר האפיה ומצננים לחלוטין.
ניתן לחצות את העוגה ולמלא בכל מילוי לפי הטעם.
אני יצקתי על העוגה שמנת מתוקה, ואז ציפיתי בקצפת.
מגיש: גן-עדן
מקור: המטבח של אבי : https://www.foodmatters.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=823757
שתף את המתכון