הוראות הכנה
מרכיבים
250 גר' אגוזי לוז קלויים וקלופים
1/2 כוס קמח מצה
200 גר' סוכר
6 ביצים בטמפרטורת החדר
100 גר' חמאה מומסת מצוננת
1 כפית תמצית אגוזים או וניל
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל-180°, משמנים ומניחים נייר אפיה משומן בתחתית תבנית 24.
2. טוחנים דק את האגוזים, הקמח ומחצית מכמות הסוכר במעבד מזון, ומעבירים לקערה גדולה.
3. בקערת המיקסר מקציפים את הביצים, יתרת הסוכר ותמצית האגוזים כ-3 דקות עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית, מוסיפים את תערובת האגוזים ומקפלים לתערובת בעדינות.
4. מפרישים כמות של כוס מהתערובת לקערה קטנה ומערבבים עם החמאה המומסת, מחזירים לתערובת העוגה ומקפלים לתערובת.
5. יוצקים לתבנית ומחליקים, מכניסים לאפיה של כ-45 דקות או עד לקפיציות למגע, מוציאים ומצננים 15 דקות בתבנית על רשת, משחררים מהתבנית והופכים על הרשת, מסירים את נייר האפיה ומצננים לחלוטין.
ניתן לחצות את העוגה ולמלא בכל מילוי לפי הטעם.
אני יצקתי על העוגה שמנת מתוקה, ואז ציפיתי בקצפת.
מגיש:
מקור: המטבח של אבי : https://www.foodmatters.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=823757
שתף את המתכון
