הוראות הכנה
מרכיבים
8 תפוחי אדמה מזן "דזירה" , עטופים ברדיד אלומיניום
לרוטב:
1 שן שום קצוצה
1 כוס פלפל אדום טרי, חתוך לקוביות
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית סוכר
½ כפית מלח
1 כפית אורגנו טרי, קצוץ
1 כוס מיץ עגבניות
1/3 כוס שמן זית
אופן ההכנה
מחממים את תנור האפייה ל-185°c. אופים את תפוחי האדמה העטופים במשך 50 דקות. מוציאים מהתנור , מסירים את רדיד האלומיניום ומכניסים למקרר למשך 4 שעות. מוציאים מהמקרר וחותכים לקוביות של 1 ס"מ.
הרוטב:
מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים את שיני השום ואת הפלפלים ומטגנים. מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 30 דקות. מסירים מן האש וטוחנים המעבד מזון. מחממים שמן בקלחת עמוקה ומטגנים בכל פעם כמות קטנה של קוביות תפודים כ-4 דקות. מעבירים לקערה. יוצקים את הרוטב מעל לתפודים ומערבבים היטב.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
