הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף בינוני (אם קפוא- יש להפשיר)
פירות מיובשים: צימוקים, דבלים, משמש, שזיפים- כ-½ כוס מכל סוג.
רוטב לעוף:
½ כוס סילאן (או מייפל)
¼ כוס שמן זית
3 שיני שום כתושות
½ כפית פפריקה מתוקה
פחות מ-¼ כוס רוטב סויה
1 כף קטשופ, או רסק עגבניות (לא חובה)
(לאוהבים מתוק יותר- להוסיף 1 כפית דבש)
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל- 180°c.
לערבב היטב את כל חומרי הרוטב ולעסות את העוף היטב, פנים וחוץ (בידיים, בלי בושה).
להעביר את העוף עם הרוטב לקדרת חרס עם מכסה. לאפות (מכוסה) במשך ¼1 שעות.
להוציא בזהירות (עם כפפות) את הקדרה, לפתוח מכסה ולהפוך את העוף. להוסיף פירות יבשים (צימוקים, דבלים, משמש, שזיפים) ולהחזיר לתנור ללא מכסה.
להמשיך לאפות ½ שעה נוספת.
מגישים חם עם אורז לבן עם צימוקים ושקדים.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: ספר מתכונים ישן
שתף את המתכון
