הוראות הכנה
מרכיבים
2 קילו עגבניות
חצי כוס שמן
100 גרם רסק עגבניות מדולל ב3 כפות מים
5 שיני שום פרוסות
פלפל ירוק חריף חתוך ונקי ללא חרצנים.
מלח ופלפל שחור
לחציל המשנוצל :
חציל גדול פרוס וחתוך לקוביות של כ ס"מ .
ביצה טרופה
כוס פירורי לחם מהסוג הדק .
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
30 גרם שומשום
לקישוט:
50 גרם צנובר קלוי קלות.
צרור פטרוזליה קצוצה .
אופן ההכנה
דוקרים את העגבניות בעזרת קיסם כ 5 דקירות .
לחלוט את העגבניות כחצי דקה במים רותחים .
להוציא מהמים לקלוף את העגבניות ולחתוך לקוביות בינוניות ולהרחיק את הגרעינים.
במחבת גדולה לחמם את שמן הזית להוסיף את העגבניות ו2 כפות מים ולבשל על אש קטנה
כ6 דקות ,להוסיף את רסק העגבניות ומבשלים עד שהרוטב סמיך.
מניחים בצד .
בקערה מערבבים את פירורי הלחם , הכמון , הכורכום , והשומשום ומערבבים היטב .
בקערה נוספת טורפים את הביצה ומוסיפים מלח ופלפל שחור .
מחממים מחבת עם 3 כפות שמן .
טובלים את קוביות החציל בביצה הטרופה ומעבירים לקערת פרורי הלחם מנערים היטב
ומטגנים עד הזהבה במחבת
מוצאים מהמחבת למגבת נייר לספיגת עודפי השמן ומעבירים למחבת העגבניות
מערבבים היטב ומחממים את המחבת לבישול קצר של 4 דקות .
מעבירים לקערת הגשה ,מפזרים מעל את הפטרוזליה והצנובר ומגישים.
ניתן לאכול חם או קר בתוספת לחם לבן!
בתאבון!!!
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
