הוראות הכנה
מרכיבים
1 פרוסת חלה טרייה ועבה (בערך בעובי של 2 ס"מ)
4 ביצים
מעט חלב
גבניה צהובה
1 שמנת מתוקה לבישול
50 ג' חמאה
מלח/ פלפל
אופציונלי לאוכלי לא כשר - פסטרמה מסוג כלשהו חתוכה לרצועות.
אופן ההכנה
טורפים ביצה אחת בקערה עם מעט חלב ומלח.
בעזרת כוס יוצרים עיגול במרכז פרוסת החלה וטובלים את הפרוסה בבלילה של הביצה והחלב.
ממיסים במחבת את החמאה ומטגנים את החלה לחצי דקה בערך מצד אחד ואז הופכים לצד השני. שוברים לתוך החור ברכז ביצה שלמה נוספת ומטבלים. (כמו ביצה בקן מי שמכיר)
טורפים שתי ביצים נוספות ביחד עם מכל שמנת לבישול ושופכים מסביב לפרוסת החלה.
נותנים לזה להתבשל כמה דקות על האש ואז מכניסים לתנור שחומם מראש.
(מי שרוצה יכול להוסיף בשלב זה רצועות קדות של פסטרמה מסביב לחלה.
אופים בחום בינוניגבוהה עד שהחלה משחימה קלות, מי שאוהב יותר קלוי שישאיר כמה דקות נוספות.
בזהירות מוציאים את המחבת, מניחים מעל גבינה צהובה ומכניסים שוב לתנור עד שהגבינה נמסה לחלוטין.
מוציאים ובתאבון......
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
