חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שמרים קראנץ' שוקולד באופה לחם
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לקחתי מתכון של סבתות לעוגת שמרים נהדרת והתאמתי אותו להכנת הבצק באופה לחם ביתי. brאת הבצק המוכן מקררים לכמה שעות (או ללילה) ורק אח"כ מכינים את העוגה ואופים בתנור רגיל. brהתוצאה פשוט נפלאה במינימום עבודה!
עוגת שמרים קראנץ' שוקולד באופה לחם
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לקחתי מתכון של סבתות לעוגת שמרים נהדרת והתאמתי אותו להכנת הבצק באופה לחם ביתי. brאת הבצק המוכן מקררים לכמה שעות (או ללילה) ורק אח"כ מכינים את העוגה ואופים בתנור רגיל. brהתוצאה פשוט נפלאה במינימום עבודה!
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1/4 כוס מים חמימים
1/3 כוס חלב פושר
2 כפות שמן
100 גר' מרגרינה מרוככת / מומסת
1 ביצה
1/3 כוס סוכר
קורט מלח
1 שקית סוכר וניל
2.5 כוסות קמח לחם או קמח לבן
1.5 כפיות שמרים יבשים
למילוי קקאו *:
1/2 כוס סוכר
2 כפות קקאו
100 גר' מרגרינה מרוככת
לסירופ חלב:
1/4 כוס חלב
1/4 כוס סוכר
אופן ההכנה
1. מכניסים את כל החומרים לאופה הלחם לפי הסדר ומפעילים תכנית "בצק".
לאחר סיום התכנית (כשעה וחצי) מוציאים את הבצק ומעבירים לקערה. הבצק רך מאד ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר לכמה שעות או למשך הלילה.
2. מוציאים מהמקרר כשעה-שעתיים לפני שממשיכים בהכנת העוגה, שהבצק יגיע לטמפרטורת החדר.
3. מחממים תנור ל- 150 מעלות. מרככים את המרגרינה בקערית (אפשר במיקרו כ- 20 שניות). מערבבים בקערית אחרת סוכר + קקאו.
4. מכינים סירופ: מחממים את החלב והסוכר על להבה נמוכה מס' דקות.
5. מקמחים משטח עבודה ומערוך. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים. מרדדים מחצית מהבצק לעלה מלבני דק. מורחים במעט מהמרגרינה המרוככת בעזרת מברשת שכבה דקה. מפזרים כרבע מתערובת הקקאו. מקפלים את הבצק מהחוץ פנימה 1/3 על 1/3. מרדדים שוב לעלה באותו גודל, מורחים שוב מרגרינה ומפזרים קקאו. מקפלים שוב 1/3 על 1/3.
6. חותכים ל-2 רצועות לכל האורך וכורכים את שני החלקים לצמה, כשהצד הפתוח עם המילוי כלפי מעלה. יש להתאים את אורך הצמה לגודל התבנית.
7. מעבירים לתבנית אינגליש קייק ארוכה מרופדת בנייר אפיה (אפשר תבנית אלומיניום חד פעמית). העוגה לא גבוהה בשלב זה, היא תופחת בתנור וממלאת את התבנית.
מכינים באותו האופן את העוגה השניה.
8. אופים כ- 35 דקות בתנור שחומם מראש, ב- 150 מעלות. מורחים על העוגות את סירופ החלב ואופים 5 דקות נוספות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגות בתנור המכובה עד שמתקרר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון