הוראות הכנה
מרכיבים
5 פלפלים ירקרקים גדולים
1 כוס אורז לבן
½1 כוס מים
מלח
1 בצל מגורד בפומפיה
3 גזרים מגורדים בפומפיה
2 קישואים מגורדים בפומפיה
½ צרור פטרוזיליה קצוץ דק
מלח ופלפל לפי הטעם
קופסאת רסק עגבניות קטנה
קופסאת מיץ עגבניות גדולה
מלח
אופן ההכנה
להכנת הפלפלים:
1. חותכים את ראשי הפלפלים, מנקים מגרעינים ושוטפים. שמים את כל הפלפלים בסיר, מכסים במים ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות לריכוך. מוציאים מהמים ומניחים בצד לקירור.
להכנת המילוי:
1. מבשלים את האורז כ-15 דקות
2. מערבבים את האורז עם הירקות המגורדים, הפטרוזיליה, הרסק והתבלינים.
3. ממלאים את הפלפלים ומניחים בסיר בגודל שמתאים ל-5 פלפלים עומדים בצפיפות אך לא צפוף מידי.
4. מוסיפים את רוטב העגבניות ומים עד כיסוי הפלפלים ובוזקים מלח.
5. מביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה כשעה.
מגיש:
מקור: אמא שרה
שתף את המתכון
