אחת ההנאות הגדולות בסופ"ש שמתקרב הן החלות. אותם חטאים מתוקים שמתלווים לארוחת יום שישי וטובלים ברוטב של הסלט או הדג, מורחים עליהם קצת מטבוחה או "מנגבים" עם השאריות ביום שבת בבוקר חבילה של קוטג'. brהכיף עולה בכמה רמות כאשר את החלות מכינים בבית והריח...מממ...הריח שמתפשט בזמן האפיה יאלץ אתכם לעצור בכוח את שאר תושבי הבית מלבוא ולטרוף את החלות כשהן יוצאות חמות.
|
|
|
|
אחת ההנאות הגדולות בסופ"ש שמתקרב הן החלות. אותם חטאים מתוקים שמתלווים לארוחת יום שישי וטובלים ברוטב של הסלט או הדג, מורחים עליהם קצת מטבוחה או "מנגבים" עם השאריות ביום שבת בבוקר חבילה של קוטג'. brהכיף עולה בכמה רמות כאשר את החלות מכינים בבית והריח...מממ...הריח שמתפשט בזמן האפיה יאלץ אתכם לעצור בכוח את שאר תושבי הבית מלבוא ולטרוף את החלות כשהן יוצאות חמות.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח
450 מ"ל מים פושרים
30 גרם שמרים יבשים
220 גרם סוכר
20 גרם מלח
4 ביצים
100 גרם חמאה מופשרת
פרג / שומשום
אופן ההכנה
מנפים את הקמח ומוסיפים אותו יחד עם כל שאר החומרים היבשים לקערה.
מפרידים בין החלמונים והחלבונים. את החלמונים מוסיפים לקערה, את החלבונים שומרים בצד.
מוסיפים את החמאה ומעבירים למיקסר עם וו לישה.
מתחילים ללוש את כל החומרים ומוסיפים את המים בהדרגה עד שהכל הופך לבצק אחיד. יש לשים לב שהבצק אינו יבש מדי ומצד שני גם לא רטוב.
ממשיכים עם הלישה כ-10 דקות על מהירות נמוכה ובינתיים מכינים כלי משומן קלות להתפחה.
מעבירים את הבצק אל הכלי ששימנתם מראש בתום הלישה, אוטמים את הכלי היטב בניילון נצמד ומניחים בצד עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לאחר ההתפחה מכינים מהבצק כדורים בגודל של כדור פינג-פונג (50 גרם בצק לכדור).
לוקחים בכל פעם שלושה כדורים והופכים אותם לגלילים באורך של כ-20 ס"מ. קולעים לצמה בכל פעם 3 גלילים אלו לצורה של חלה קטנה. יש "לצבוט" את הקצוות ולקפלם מעט כלפי מטה על מנת שהן לא תפתחנה בזמן האפיה.
מחממים תמור מראש לטמפרטורה של 200 מעלות.
מסדרים את כל הלחמניות על מגש עם נייר אפיה מתחת (על מנת שלא ידבקו).
את החלבון שנשאר טורפים היטב ובעזרת מברשת, מברישים את הלחמניות למעלה.
מפזרים מלמעלה פרג או שומשום על פי הטעם.
מכניסים את הלמחניות ל-18 דקות לתנור (שימו לב שמדובר בתנור רגיל, בתנור אפיה אם טורבו, הזמן יהיה קצר יותר.
לאחר 18 דקות מוציאים את הלחמניות ומניחים על רשת לצינון של כ-20 דקות נוספות. קשה לעמוד בשלב זה בפיתוי שלא לגעת במאפים, אך הוא חשוב.
בתיאבון
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
