חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחמניות "חלה" מתוקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אחת ההנאות הגדולות בסופ"ש שמתקרב הן החלות. אותם חטאים מתוקים שמתלווים לארוחת יום שישי וטובלים ברוטב של הסלט או הדג, מורחים עליהם קצת מטבוחה או "מנגבים" עם השאריות ביום שבת בבוקר חבילה של קוטג'. brהכיף עולה בכמה רמות כאשר את החלות מכינים בבית והריח...מממ...הריח שמתפשט בזמן האפיה יאלץ אתכם לעצור בכוח את שאר תושבי הבית מלבוא ולטרוף את החלות כשהן יוצאות חמות.
לחמניות "חלה" מתוקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אחת ההנאות הגדולות בסופ"ש שמתקרב הן החלות. אותם חטאים מתוקים שמתלווים לארוחת יום שישי וטובלים ברוטב של הסלט או הדג, מורחים עליהם קצת מטבוחה או "מנגבים" עם השאריות ביום שבת בבוקר חבילה של קוטג'. brהכיף עולה בכמה רמות כאשר את החלות מכינים בבית והריח...מממ...הריח שמתפשט בזמן האפיה יאלץ אתכם לעצור בכוח את שאר תושבי הבית מלבוא ולטרוף את החלות כשהן יוצאות חמות.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח
450 מ"ל מים פושרים
30 גרם שמרים יבשים
220 גרם סוכר
20 גרם מלח
4 ביצים
100 גרם חמאה מופשרת
פרג / שומשום
אופן ההכנה
מנפים את הקמח ומוסיפים אותו יחד עם כל שאר החומרים היבשים לקערה.
מפרידים בין החלמונים והחלבונים. את החלמונים מוסיפים לקערה, את החלבונים שומרים בצד.
מוסיפים את החמאה ומעבירים למיקסר עם וו לישה.
מתחילים ללוש את כל החומרים ומוסיפים את המים בהדרגה עד שהכל הופך לבצק אחיד. יש לשים לב שהבצק אינו יבש מדי ומצד שני גם לא רטוב.
ממשיכים עם הלישה כ-10 דקות על מהירות נמוכה ובינתיים מכינים כלי משומן קלות להתפחה.
מעבירים את הבצק אל הכלי ששימנתם מראש בתום הלישה, אוטמים את הכלי היטב בניילון נצמד ומניחים בצד עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לאחר ההתפחה מכינים מהבצק כדורים בגודל של כדור פינג-פונג (50 גרם בצק לכדור).
לוקחים בכל פעם שלושה כדורים והופכים אותם לגלילים באורך של כ-20 ס"מ. קולעים לצמה בכל פעם 3 גלילים אלו לצורה של חלה קטנה. יש "לצבוט" את הקצוות ולקפלם מעט כלפי מטה על מנת שהן לא תפתחנה בזמן האפיה.
מחממים תמור מראש לטמפרטורה של 200 מעלות.
מסדרים את כל הלחמניות על מגש עם נייר אפיה מתחת (על מנת שלא ידבקו).
את החלבון שנשאר טורפים היטב ובעזרת מברשת, מברישים את הלחמניות למעלה.
מפזרים מלמעלה פרג או שומשום על פי הטעם.
מכניסים את הלמחניות ל-18 דקות לתנור (שימו לב שמדובר בתנור רגיל, בתנור אפיה אם טורבו, הזמן יהיה קצר יותר.
לאחר 18 דקות מוציאים את הלחמניות ומניחים על רשת לצינון של כ-20 דקות נוספות. קשה לעמוד בשלב זה בפיתוי שלא לגעת במאפים, אך הוא חשוב.
בתיאבון
מגיש: שבלול
מקור:
שתף את המתכון