חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת לימון בסירופ
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה אישית קטנה ומקסימה בפשטוטה, בטעם ארומטי של לימון, מחוזקת בסירופ לימון brשנוצק עליה בסוף ההכנה, בעודה חמה. התוצאה עסיסית, רכה מאד, במרקם נימוח.
עוגת לימון בסירופ
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה אישית קטנה ומקסימה בפשטוטה, בטעם ארומטי של לימון, מחוזקת בסירופ לימון brשנוצק עליה בסוף ההכנה, בעודה חמה. התוצאה עסיסית, רכה מאד, במרקם נימוח.
הוראות הכנה
מרכיבים
225 גרם קמח
1 כפית אבקת אפייה
225 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
1 כוס (200 גרם) סוכר רגיל
1/3 כוס (70 גרם) סוכר חום בהיר
3 ביצים
2/3 כוס (150 מ"ל) חלב
גרידה מ-2 לימונים
החומרים לסירופ:
מיץ מ-2 לימונים
½ כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
הכלים:
תבנית מרובעת 22X22 ס"מ בגובה כ-4 ס"מ, משומנת ומרופדת בניר אפייה בתחתית.
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפייה לחום בינוני נמוך (170°c).
2 מנפים יחד את הקמח עם אבקת האפייה לקערה בינונית.
3. שמים יחד, במיכל מעבד המזון, את החמאה עם הסוכר הרגיל והסוכר החום, מעבדים היטב, בנקוי הדפנות מדי פעם, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצים, אחת , אחת ומעבדים היטב (בנקוי הדפנות לפי הצורך) לאחר כל הוספה. לאחר מכן מוסיפים את החלב ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את הקמח בפעמיים, מעבדים בקצרה בכל פעם בתנועות קצובות רק עד שהתערובת מתאחדת. לבסוף מוסיפים את גרידת הלימון.
4. מעבירים את התערובת לתבנית, מחליקים את פני התערובת ואופים כ-30 דקות עד שהעוגה בצבע זהוב , נפרדת מעט מן הדפנות וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
5. מעבירים סכין קטנה וחדה מסביב לדפנות ומחוררים את העוגה, בעזרת שפוד עץ (או במזלג של צלי בעל 2 שניים) במרווחים של כ-2 ס"מ.
6. מניחים את התבנית על רשת צינון. מערבבים היטב את מיץ הלימון עם הסוכר החום בקערה קטנה ויוצקים על העוגה בעזרת כף. מצננים ומניחים לסירופ להספג בעוגה (על פני העוגה ייראו גרגירי הסוכר כגבישים קטנים בוהקים).
בעזרת חותכן עגול עגול בקוטר 7 ס"מ חותכים את העוגה למנות אישיות (אפשר גם לחתוך לצורות אחרות כמו: משולשים, מלבנים וכו').
מגיש: amitsur
מקור:
שתף את המתכון