הוראות הכנה
מרכיבים
225 גרם קמח
1 כפית אבקת אפייה
225 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
1 כוס (200 גרם) סוכר רגיל
1/3 כוס (70 גרם) סוכר חום בהיר
3 ביצים
2/3 כוס (150 מ"ל) חלב
גרידה מ-2 לימונים
החומרים לסירופ:
מיץ מ-2 לימונים
½ כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
הכלים:
תבנית מרובעת 22X22 ס"מ בגובה כ-4 ס"מ, משומנת ומרופדת בניר אפייה בתחתית.
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפייה לחום בינוני נמוך (170°c).
2 מנפים יחד את הקמח עם אבקת האפייה לקערה בינונית.
3. שמים יחד, במיכל מעבד המזון, את החמאה עם הסוכר הרגיל והסוכר החום, מעבדים היטב, בנקוי הדפנות מדי פעם, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצים, אחת , אחת ומעבדים היטב (בנקוי הדפנות לפי הצורך) לאחר כל הוספה. לאחר מכן מוסיפים את החלב ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את הקמח בפעמיים, מעבדים בקצרה בכל פעם בתנועות קצובות רק עד שהתערובת מתאחדת. לבסוף מוסיפים את גרידת הלימון.
4. מעבירים את התערובת לתבנית, מחליקים את פני התערובת ואופים כ-30 דקות עד שהעוגה בצבע זהוב , נפרדת מעט מן הדפנות וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
5. מעבירים סכין קטנה וחדה מסביב לדפנות ומחוררים את העוגה, בעזרת שפוד עץ (או במזלג של צלי בעל 2 שניים) במרווחים של כ-2 ס"מ.
6. מניחים את התבנית על רשת צינון. מערבבים היטב את מיץ הלימון עם הסוכר החום בקערה קטנה ויוצקים על העוגה בעזרת כף. מצננים ומניחים לסירופ להספג בעוגה (על פני העוגה ייראו גרגירי הסוכר כגבישים קטנים בוהקים).
בעזרת חותכן עגול עגול בקוטר 7 ס"מ חותכים את העוגה למנות אישיות (אפשר גם לחתוך לצורות אחרות כמו: משולשים, מלבנים וכו').
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
