הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילה פילו
200 גרם עלי גפן, משומרים וקצוצים גס
מעט שמן זית
1 חבילה מנגולד קצוץ גס
מלח ופלפל לבן
200 גרם גבינת "ריקוטה"
1 כוס פיסטוק שבור
100 גרם חמאה
אופן ההכנה
שוטפים את עלי הגפן במים רותחים, משרים כ-20 דקות ומסננים.
מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים עלי גפן, מנגולד, מלח, פלפל ומאדים בעדינות כ-10 דקות.
מכסים ומבשלים על אש קטנה מאד כ-30 דקות. מעבירים לקערה, מוסיפים את הגבינה והפיסטוק, מתבלים ומעבירים למסננת, דוחסים כדי להפטר מעודף הנוזלים ומותירים לטפטף עוד כ-20 דקות.
מחממים את תנור האפייה ל-190°c.
ממסים את החמאה, מברישים את עלי הפילו אחד, אחד משני הצדדים בחמאה המומסת ומסדרים בערימה של 3 עלים. חותכים בעדינות בעזרת סכין חדה ל-9 ריבועים.
מניחים שורה מן המילוי בתחתית כל ריבוע פילו. מקפלים כ-2 ס"מ פנימה מכל צד על גבי המילוי ומגלגלים למעין סיגר ממולא. מניחים בתבנית על נייר אפייה. מברישים במעט חמאה מבחוץ ואופים (190°c) במשך 12-15 דקות עד שהבצק מזהיב.
מגישים חם.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
