עוגת גבינה לא צריכה להיות "פצצת קלוריות" כדי שתהיה טעימה. אפשר , ע"י הקצפה של חלבונים brוערבוב-קיפול עדין , אפיה עם אמבט מים להשיג תוצאות טובות, טעימות ופחות קלוריות. br brערכים תזונתיים למנה (פרוסה אחת): br154 קלוריות, 13 גרם חלבון, 6 גרם שומן, 12 גרם פחמימות, 58 מ"ג אשלגן, 130 מ"ג סידן br(ניתן להעשיר את כמות הסידן ע"י שמוש בגבינת "ריקוטה", אז יהיו במנה 480 מ"ג סידן)
|
|
|
|
עוגת גבינה לא צריכה להיות "פצצת קלוריות" כדי שתהיה טעימה. אפשר , ע"י הקצפה של חלבונים brוערבוב-קיפול עדין , אפיה עם אמבט מים להשיג תוצאות טובות, טעימות ופחות קלוריות. br brערכים תזונתיים למנה (פרוסה אחת): br154 קלוריות, 13 גרם חלבון, 6 גרם שומן, 12 גרם פחמימות, 58 מ"ג אשלגן, 130 מ"ג סידן br(ניתן להעשיר את כמות הסידן ע"י שמוש בגבינת "ריקוטה", אז יהיו במנה 480 מ"ג סידן)
|
הוראות הכנה
מרכיבים
750 גרם גבינה לבנה 5% מועשרת בסידן (או גבינת "ריקוטה")
½ כוס סוכר
כמות של תחליף סוכר ששווה בערך ל-¾ כוס סוכר (היחס מצויין על האריזה)
4 ביצים מופרדות
½ שקית "אינסטנט פודינג וניל"
3 כפות גדושות קורנפלור
¾ כוס חלב מועשר בסידן
תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ (או 2 תבניות מאורכות "עוגה אנגלית")
משומנות בתרסיס שמן קנולה
תבנית נוספת עם מים (שתכיל את התבנית עם התערובת לאפייה)
אופן ההכנה
מחממים את תנור האפייה ל-200°c.
מקציפים, בקערה אחת את החלבונים עם ½ כוס סוכר לקצף יציב.
מערבבים, בקערה אחרת, את שאר החומרים . מערבבים את קציפת החלבונים , תוך קיפול עדין עם שאר התערובת. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת (או ל-2 תבניות מאורכות) שמים את התבנית בתבנית הגדולה יותר המכילה מים (כ-½ גובה התבנית השקועה בה). אופים תחילה ב-200°c במשך 10 דקות ואח"כ מורידים את הטמפרטורה ל-150°c ואופים 40 עד 45 דקות נוספות. העוגה מוכנה כאשר היא מזהיבה מלמעלה. מכבים את התנור פותחים מעט את דלת התנור ומשאירים לצינון בתוכו עוד 15 דקות.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: דר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית, מחוז המרכז
שתף את המתכון
