הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק
350 גרם קמח תופח ( חבילה קטנה )
200 גרם חמאת תנובה, רכה
1 גביע שמנת אורגינל
1 חלמון
2 כפות סוכר
למלית
2 חלבונים
200 גרם צימוקים בהירים
200 גרם דבלים ( תאנים מיובשים ) קצוצות
200 גרם אגוזים קצוצים גס
150 גרם תמרים קצוצים
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 כוס שומשום
1/2 קוקוס
מרקחת פובידל למריחה (אפשר ריבת תות או משמש לפי הטעם).
לציפוי
2 חלמונים
2 כפות שמן
אבקת סוכר לזרייה
אופן ההכנה
להכנת הבצק:
שמים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים ביד לבצק אחיד. צרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר לשעתיים.
להכנת המלית:
מקציפים את החלבונים מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב. מחממים תנור לחום בינוני ( 180 צ. ).
מחלקים את הבצק לארבעה. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה מלבני בעובי 4 מ"מ. מורחים את הבצק בריבה ומפזרים עליו רבע מהמלית. מגלגלים לגלילה, סוגרים את הקצוות ומניחים בתבנית אפייה, כשהתפר כלפי מטה. מכינים כך 4 גלילות.
טורפים היטב את החלמונים עם השמן, ומורחים את הגלילות.
אופים כ- 40 דקות, עד שהגלילות מזהיבות.
מצננים היטב (אחרת השטרודל יתפרך בחיתוך), חותכים לפרוסות ובוזקים מעל אבקת סוכר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
