הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילת עלי פסטה ללזניה
קופסה של עגבניות מרוסקות
2 קופסאות קוטג'
1 בצל בינוני
גבינה צהובה מגורדת
2 ביצים
מעט גבינת פרמז'ן מגורדת (לא חובה)
פלפל שחור גרוס
מלח
אורגנו
שמן זית
אופן ההכנה
לרוטב עגבניות:
שמים שמן זית במחבת גדולה, לפני שהוא מתחיל לבעבע, מטגנים בצל קצוץ, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מעט מים אורגנו ומלח ומבשלים על אש קטנה עד רתיחהץ מורידים מהאש ומניחים לו להתקרר 10 דקות.
בינתיים מכינים תערובת גבינה:מערבבים קוטג, גבינות וביצים.
בתבנית זכוכית לוקחים מעט מרוטב העגבניות ומפזרים בתחתית ומעל את דפי הלזניה, מעל יוצקים מרוטב העגבניות ומעל מרוטב הגבינה, מעל שוב דפי לזניה וכך הלאה עד שנגמרת התערובת (כ 3 שכבות דפי לזניה) משאירים את פני השטח כשלמעלה רוטב הגבינה.
מפזרים מעל גבינה צהובה, מכסים בנייר אלומיניות כשבצדדיו עושים חורים קטנים בעזרת מזלג ומכניסים לתנור בחום 180 מעלות לבערך 35 דקות.
מסירים את האלומיניות ומשאירים לעוד 10 דקות.
מגישים חם או קר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
