הוראות הכנה
מרכיבים
1 שקית (800 גרם) תפרחות ברוקולי מוקפאות מופשרות וחתוכות
350 גרם חזה עוף מנוקה חתוך לקוביות
4-5 כפות שמן זית
2-3 שיני שום קלופות וקצוצות דק
1 כפית ג'ינג'ר טרי קלוף וקצוץ דק (או חצי קוביה קפואה).
2-3 טבעות פלפל חריף קצוץ דק או קורט צ'ילי כתוש.
5 בצלים ירוקים (לבן וירוק בהיר בלבד)קצוצים גס.
1 כוס עלי בצל ירוק חתוכים לטבעות
1 כוס מים רותחים
1 כפית אבקת מרק עוף
3 כפות יין שרי ו יין לבן יבש
3 כפות רוטב סויה
1 כף קורנפלור
1 כפית סוכר
להשריית העוף:
1 כפית קורנפלור
1 כף רוטב סויה
להגשה:
אורז לבן מבושל + 3/4 כוס בוטנים קלויים או מטוגנים קצוצים גס.
אופן ההכנה
לערבב בקערה את חומרי המשרה ולהשרות את חזה העוף 10-20 דקות.
לחמם 2 כפות שמן בווק או בסיר רחב ולטגן את קוביות העוף תוך ערבוב עד קבלת גוון זהוב ולשמור בצד.
להוסיף כף שמן לווק ולטגן שום, גינג'ר ופלפל חריף כדקה.
להוסיף מחצית מתפרחות הברוקולי לווק ולהקפית כ 3 דקות ולשמור בצד.
לחזור על הפעולה עם מחצית התפרחות השניה.
להחזיר את כל הרכיבים לווק, להוסיף בצל ירוק ולערבב כדקה על להבה בינונית.
לערבב בקערה: מים רותחים, א.מרק עוף, יין, רוטב סויה, קורנפלור וסוכר, להוסיף לסיר ולהביא לרתיחה.
לכסות ולבשל על להבה נמוכה כ 2 דקות.
להגיש על מצע אורז לבן ולבזוק מעל בוטנים קצוצים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
