הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק בסיס:
1/2 1 כוסות קמח
100 גרם חמאה
80 גרם סוכר
1 ביצה
תמצית וניל (או סוכר וניל)
למילוי:
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 כוס מים
1 כוס שמנת מתוקה
2 ביצים
גרידת קליפה ומיץ מ 1/2 לימון
300 גרם אגוזי פקאן
אופן ההכנה
מכינים בצק אחיד וחלק מכל החומרים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור לשעה.
אחרי שעה מרדדים את הבצק לעלה הגדול יותר מקוטר התבנית ושוטחים אותו על התבנית והדפנות. מהדקים עם הידיים וחותכים את שאריות הבצק, מנקבים קלות את התחתית בעזרת מזלג. מחזירים לקירור לעוד כשעה.
מכינים את המילוי:
בסיר מרתיחים סוכר ומים עד שהסוכר נהיה קרמל בצבע חום כהה. מנמיכים את האש ושופכים בזהירות רבה ולאט תוך ערבוב את השמנת המתוקה. מערבבים עד שהתערובת חלקה. מכבים את האש ומצננים קלות. מוסיפים תוך ערבובו את הביצים והלימון.
מחממים תנור לחום 180 מעלות, אופים את התבנית עם הבצק (ללא המילוי) כ 15 דקות עד שהבצק זהוב.
מוציאים מהתנור, מסדרים על הבצק 300 גרם אגוזי פקאן (אפשר להשתמש בכל סוג אבל עם פקאן טבעי זה יוצא הכי טעים), יוצקים מעל האגוזים את המילוי ומחזירים לתנור לעוד כ 20 דקות עד שהפאי יציב.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
