הוראות הכנה
מרכיבים
לבסיס וגם למוס שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
4 חלמונים
1/2 כוס קפה
4 חלבונים
קורט מלח
1/4 כוס סוכר
לגנאש:
1/2 כוס שמנת מתוקה
100 גרם קוביות שוקולד מריר
לקרם חלבה ושוקולד לבן:
1 כוס שמנת מתוקה
80 גרם חלבה מפוררת
100 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה
מכינים יום קודם את קרם החלבה ושוקולד לבן:
מרתיחים שמנת מתוקה, מכבים את האש ומוסיפים את החלבה והשוקולד הלבן ומכסים.
אחרי כשעה מערבבים היטב לתערובת חלקה ושומרים במקרר לליילה.
מכינים את הבסיס:
מקציפים 4 חלמונים עם 2 כפות מהסוכר לתערובת בהירה ותפוחה,
ממיסים שוקולד מריר ומוסיפים לתערובת החלמונים תוך ערבול איטי. מוסיפים 1/2 כוס קפה ומערבלים לאחידות.
בנפרד מקציפים חלבונים עם קורט מלח ושאר הסוכר לתערובת יציבה ומקפלים לתערובת השוקולד בעדינות.
אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ומקררים.
מכינים את הגנאש:
מרתיחים שמנת מתוקה, מכבים את האש ומוסיפים את קוביות השוקולד, מערבבים היטב לתערובת חלקה ויוצקים על המוס האפוי.
מקציפים את קרם החלבה ושוקולד לבן ששהה במקרר ומשטחים מעל קרם הגנאש.ומקררים.
מכינים שוב תערובת של הבסיס והפעם לא אופים אותה והיא משמשת מוס שוקולד עשיר, יוצקים על קרם החלבה והשוקולד הלבן ומקררים היטב.
אפשר ורצוי להקפיא את העוגה ולהוציא מכשעה לפני ההגשה.
אפשר לגרד מלמעלה שבבי שוקולד לבן לקישוט.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
