חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שוקולד עם קרם שוקולד קרמל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת שוקולד המבוססת על חומרים טובים, עם תוספת ממזרית של קרם שוקולד בניחוח קרמל.
עוגת שוקולד עם קרם שוקולד קרמל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת שוקולד המבוססת על חומרים טובים, עם תוספת ממזרית של קרם שוקולד בניחוח קרמל.
הוראות הכנה
מרכיבים
לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 22 ס"מ
לעוגה:
300 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
5 ביצים, בטמפרטורת החדר
¼ כוס סוכר
¼1 כוסות קמח תופח
לקרם שוקולד-קרמל:
1 כוס סוכר
2 כפות מים
¾ כוס שמנת מתוקה לקצפת
100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
מכינים את העוגה:
ממיסים בקערה ( מעל אדים או בזהירות במיקרוגל) את השוקולד עם החמאה. מערבבים לתערובת חלקה.
מקציפים בקערה את ביצים עם הסוכר, לתערובת תפוחה מאוד ובהירה ( לפחות 5 דקות הקצפה במיקסר חשמלי).
מקפלים את תערובת השוקולד והחמאה את תערובת הביצים והסוכר.
מקפלים פנימה בעדינות גם את הקמח, עד שהוא נטמע כליל בבלילה.
מרפדים את התבנית בנייר אפייה ( מניחים גיליון של נייר אפייה בין התחתית לדפנות, ואז סוגרים את הקפיץ. חותכים במספריים את עודפי הנייר)
משמנים את התבנית בחמאה ומקמחים קלות.
מעבירים את הבלילה לתבנית.
אופים בחום של 160°c , רק עד שהעוגה מתייצבת וקיסם שננעץ במרכזה יוצא כמעט נקי ( 30-40 דקות, תלוי בתנור. חשוב לא לייבש את העוגה).
כשהעוגה מוכנה, מוציאים אותה מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר, רצוי מעל רשת.
מכינים את קרם השוקולד-קרמל:
בסיר קטן מחממים את הסוכר והמים, בלי לערבב, עד שהסוכר נהפך לקרמל שחום וריחני ( משגיחים כל הזמן על הסיר, כי המעבר מקרמל לסוכר שרוף ומר הוא מהיר מאוד).
בזמן שהסוכר מתחמם, מחממים לסף רתיחה, בסיר קטן או במיקרוגל, את השמנת המתוקה.
כשנוצר קרמל, רגע לפני שהוא נשרף, מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים פנימה את השמנת המתוקה ( בזהירות רבה, כי הוספת השמנת לקרמל תגרום התפרצות מבעבעת שעלולה להסתיים בכוויות).
מניחים את הסיר להירגע, בוחשים ובודקים את הקרמל אם התקשה.
אם כן, מחזירים ללהבה קטנה עד שהקרמל חוזר ונמס. מורידים מהאש.
מוסיפים לסיר גם את השוקולד, ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי. ( חום הקרמל והשמנת מספיקים כדי להמיס אותו) מצננים מעט את הקרם.
כשהעוגה קרה כמעט לגמרי, משחררים אותה מהתבנית.
בסכין ארוכה ומשוננת חותכים את העוגה בחצי הגובה, לשתי פרוסות עגולות.
מעבירים את הפרוסה העליונה בזהירות לצלחת. מורחים את הפרוסה התחתונה במחצית מקרם השוקולד, ומניחים עליה את הפרוסה העליונה.
יוצקים מעל העוגה את יתרת הקרם ומחליקים במרית.
מגיש: שרון שני
מקור:
שתף את המתכון