חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מאפה פסטה ברוטב לבן וסטרקינו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאפה פסטה ברוטב לבן וסטרקינו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים ל-6 מנות
500 גר' פסטה "ריגטונה" (צינורות חלולים קצרים
50 גר' חמאה
1 כף קמח לבן
1 שן שום קצוצה
1 כפית טימין קצוץ
600 מ"ל חלב
150 גר' סטרקינו פרוס
מלח, פלפל, מוסקט
תבנית פאירקס מרובעת
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומצננים.
2. משמנים את תבנית האפייה בחמאה ומסדרים את צינורות הפסטה שורות שורות באותו הכיוון בשכבות.
3. להכנת הרוטב: ממיסים חמאה בסיר בתוספת שום וטימין. מוסיפים את הקמח ומטגנים כדקה שתיים. מוסיפים את החלב בהדרגה ותוך כדי בחישה רצופה בעזרת מטרפה.
4. מתבלים במלח פלפל ומוסקט ומבשלים.
5. מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 5 דקות.
6. יוצקים את הרוטב באופן אחיד על פני הפסטה. הרוטב יחלחל בין האטריות עד לתחתית.
7. מפזרים מעל את פרוסות הסטרקינו.
8. אופים בתנור בחום של 180 במשך 25 דקות.
רצוי לצנן את המאפה, לחתוך למנות מרובעות, לחמם שנית ולהגיש.
מגיש: marytubr
מקור:
שתף את המתכון