חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קארה טלה בלימון ורוזמרין ומלח ים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קארה טלה בלימון ורוזמרין ומלח ים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 קארה טלה (שורת צלעות במשקל 270-300 גרם)
3 כפות מלח ים
5-4 גבעולי רוזמרין
5 שיני שום
קליפת לימון משני לימונים
5 תפוחי אדמה גדולים
½ כוס שמן זית
אופן ההכנה
אופן הכנה:
* כאשר קונים את הבשר יש לבקש מהקצב שיסיר את החיבור בין הצלעות
כדי שניתן יהיה לפרוס את הנתח לאחר הצלייה.
1. בעזרת מכתש ועלי דופקים את שיני השום בתוספת מלח עד שנוצרת מחית. מוסיפים את עלי הרוזמרין וקליפת לימון ומעבדים עד קבלת תערובת אחידה, מוסיפים את שמן הזית ומערבבים היטב.
2. מורחים ומעסים את הצלעות מכל הצדדים כולל בין העצמות ומתחת למכסה השומן במידת האפשר. עוטפים בניילון נצמד ושומרים בקירור למשך הלילה או ל- 6 שעות.
3. מנקים את תפוח האדמה וחותכים לאורך פרוסות עבות. מסדרים בשכבה אחת על פני תבנית אפיה ממליחים ומפלפלים, מוסיפים מעט רוזמרין ומטפטפים מעט שמן זית מעל.
4. מניחים על פני תפוח האדמה את נתח הצלעות כאשר הבשר בטמפ' החדר כלומר שהה כשעה מחוץ למקרר לפני הצלייה.
5. מחממים תנור לחום גבוה כ- 220-240 מעלות, מכניסים את התבנית לתנור, לאחר כ- 15 דקות מורידים את החום ל- 160-180 מעלות למשך 30 דקות נוספות.
אין לפרוס את הבשר מיד עם צאתו מהתנור יש להמתין כ- 6 דקות.
6. מעבירים את תפוח האדמה לכלי הגשה, פורסים את הנתח לצלעות בודדות ומגישים בתוספת פלחי לימון טרי או רוטב לימונים כבושים.
מגיש: marytubr
מקור:
שתף את המתכון