חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת מרנג מוס שוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

br brמנה - קינוח brסוג מתכון - עוגות brקושי הכנה - 2
עוגת מרנג מוס שוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

br brמנה - קינוח brסוג מתכון - עוגות brקושי הכנה - 2
הוראות הכנה
מרכיבים
2 1/2 כפות אבקת קקאו
6 חלבונים
6 חלמונים
כף מים
1 כף נס קפה
1 1/2 כוס סוכר
200 גרם שוקולד לבישול, מומס
2 1/2 כוסות שמנת, מוקצפת
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל 150 מעלות. מרפדים ארבע תבניות בנייר אפייה. מסמנים מעגל של 22 ס"מ קוטר בשלוש תבניות, ובתבנית הרביעית מותחים קווים ישרים במרווח 3 ס"מ. מכניסים חלבונים לקערה גדולה ומערבלים במערבל חשמלי עד לקבלת קציפה יציבה. מוסיפים בהדרגה סוכר מערבלים 10-5 דקות עד שמתעבה, ומקבל ברק וכל הסוכר נמס. מקפלים פנימה בעדינות אבקת קקאו מנופה.
2. מחלקים את המרנג לארבעה חלקים. מורחים שלוש מנות באופן שווה על המעגלים בשלוש תבניות. את יתרת המרנג מכניסים לקיק זילוף עם פייה של 1 ס"מ. מזליפים קווים ארוכים לאורך הקווים המצוירים. אופים את המרנג 45 דקות עד שהם פריכים בגוון חיוור. בודקים את המרנג לעתים כדי למנוע אפיית יתר. מכבים את התנור ומקררים כאשר הדלת פתוחה.
3. להכנת המילוי: מכניסים את השוקולד המומס בקערה, טורפים חלבונים וקפה שהומס במים, מערבלים עד לקבלת מירקם אחיד. מקפלים פנימה שמנת מוקצפת, ומערבלים היטב עד לקבלת קציפה יציבה. מקררים עד שהמוס יהיה קר וסמיך.
4. הרכבה: שמים גלגל מרנג על צלחת הגשה, מורחים שליש מתערוב המוס. עליו מוסיפים גלגל נוסף, מוסיפים עליו חצי מיתרת תערובת המוס. מעבירים סכין סביב קצות המרנג למריחה שווה של המוס. חותכים או שוברים קטעים באורך 5 ס"מ. מסדרים על העוגה באלכסון סביב הקצה החיצוני, מצמידים למוס. מבזיקים תוספת של אבקת קקאו ומקררים.
מגיש: marytubr
מקור:
שתף את המתכון