הוראות הכנה
מרכיבים
2 1/2 כפות אבקת קקאו
6 חלבונים
6 חלמונים
כף מים
1 כף נס קפה
1 1/2 כוס סוכר
200 גרם שוקולד לבישול, מומס
2 1/2 כוסות שמנת, מוקצפת
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל 150 מעלות. מרפדים ארבע תבניות בנייר אפייה. מסמנים מעגל של 22 ס"מ קוטר בשלוש תבניות, ובתבנית הרביעית מותחים קווים ישרים במרווח 3 ס"מ. מכניסים חלבונים לקערה גדולה ומערבלים במערבל חשמלי עד לקבלת קציפה יציבה. מוסיפים בהדרגה סוכר מערבלים 10-5 דקות עד שמתעבה, ומקבל ברק וכל הסוכר נמס. מקפלים פנימה בעדינות אבקת קקאו מנופה.
2. מחלקים את המרנג לארבעה חלקים. מורחים שלוש מנות באופן שווה על המעגלים בשלוש תבניות. את יתרת המרנג מכניסים לקיק זילוף עם פייה של 1 ס"מ. מזליפים קווים ארוכים לאורך הקווים המצוירים. אופים את המרנג 45 דקות עד שהם פריכים בגוון חיוור. בודקים את המרנג לעתים כדי למנוע אפיית יתר. מכבים את התנור ומקררים כאשר הדלת פתוחה.
3. להכנת המילוי: מכניסים את השוקולד המומס בקערה, טורפים חלבונים וקפה שהומס במים, מערבלים עד לקבלת מירקם אחיד. מקפלים פנימה שמנת מוקצפת, ומערבלים היטב עד לקבלת קציפה יציבה. מקררים עד שהמוס יהיה קר וסמיך.
4. הרכבה: שמים גלגל מרנג על צלחת הגשה, מורחים שליש מתערוב המוס. עליו מוסיפים גלגל נוסף, מוסיפים עליו חצי מיתרת תערובת המוס. מעבירים סכין סביב קצות המרנג למריחה שווה של המוס. חותכים או שוברים קטעים באורך 5 ס"מ. מסדרים על העוגה באלכסון סביב הקצה החיצוני, מצמידים למוס. מבזיקים תוספת של אבקת קקאו ומקררים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
