הוראות הכנה
מרכיבים
למרנג:
3 חלבונים
קורט מלח
200 גרם סוכר
200 גרם אבקת סוכר
75 גרם פיסטוק, קלוף וטחון
לסורבה:
450 גרם רוברב, נקי וחתוך לקוביות
100 גרם סוכר
50 מ"ל מיים
מעט מיץ לימון
להגשה:
תותים יפים
אופן ההכנה
1. מציירים על נייר אפיה 6 עיגולים בקוטר 4-5 ס´מ ומחממים את התנור לחום של 120°c .
2. מכינים את המרנג: שמים בקערה נקייה ויבשה את החלבונים. מוסיפים את המלח ומתחילים להקציף. כאשר נוצר קצף רך מוסיפים בהדרגה את הסוכר. מקציפים עוד כעשר דקות לקבלת קצץ חזק ומבריק מאד. בעזרת מרית מקפלים בעדינות את אבקת הסוכר לתוך הקצף.
3. מעבירים את הקצף לשק זילוף עם פיה בינונית. מרטיבים את התבנית האפיה במעט מים ( למנוע קיפול ניר האפייה בעת האפיה)ומניחים עליה את נייר האפיה (המצויר) הפוך, ומשומן קלות.
4. מזלפים קצף על קו העיגול המצוייר וממלאים אותו בצורת שבלול עד שכל העיגול מלא בקצף. מזלפים עוד שתי שכבות על הקו החיצוני של העיגול כדי ליצור דפנות. עבודה זו דורשת דיוק וזריזות אחרת הדפנות יקרסו פנימה. כאשר נוצרת מעין קופסא עגולה, עוברים לעיגול הבא.
5. מפזרים בזהירות פיסטוק טחון על הקצף ומכניסים לתנור למשך שעתיים.
6. לאחר האפייה מוציאים את המרנג ונותנים לו להיתקשות. מאחסנים בקופסא סגורה היטב ויבשה עד לשימוש.
7. מכינים את הסורבה: מכניסים את קוביות הרוברב לסיר עם מיים וסוכר. מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה כעשר דקות. כאשר הרוברב רך מעבירים לבלנדר וטוחנים. מסננים טועמים ומוסיפים מעט לימון או סוכר לפי הטעם.
8. מקפיאים במכונת גלידה ( או במקפיא בתוך התבנית , ואז לגרוס במעבד מזון)
9. להגשה: שמים את כוסות המרנג על הצלחות ומסדרים פרוסות תותים מסביבן בצורה נאה. ממלאים בסורבה ומגישים מיד. כדי לקבל ´ שבלולי´ סורבה פשוט מגרדים את הסורסבה עם כף בפס ארוך ומוציאים בזהירות את השבלולים שמתקבלים.
מגיש:
מקור: WWW.CAKES-R-US.COM
שתף את המתכון
