חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שוקולד רכה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון לעוגת שוקולד חגיגית, עשירה מאוד ורכה, שיכולה להתאים לארוחות חג וארועים מיוחדים.
עוגת שוקולד רכה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון לעוגת שוקולד חגיגית, עשירה מאוד ורכה, שיכולה להתאים לארוחות חג וארועים מיוחדים.
הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם שוקולד מריר איכותי, שבור לקוביות
200 גרם חמאה, קרה, חתוכה לקוביות
¼ כוס (60 מ"ל) ברנדי
1 כפית (5 מ"ל) תמצית וניל
8 ביצים מופרדות
½ כוס (100 גרם) סוכר
4 כפות (40 גרם) פירורי לחם
½1 מיכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
כ-1 כוס פירות יער טריים, או מוקפאים שהופשרו (ללא הנוזלים), או 12 פלחי תפוזים נקיים ("פילטים")
100 גרם שוקולד מריר מגורר גס
כלים:
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180°c ). משמנים את התבנית.
2. ממלאים סיר במים עד למחציתו ומרתיחים, מניחים מעליו סיר נוסף ובו השוקולד, החמאה, הברנדי ותמצית הווניל. מערבבים עד שהשוקולד והחמאה נמסים ונוצר קרם מבריק. מסירים מהכיריים, מצננים קצת ומוסיפים את החלמונים, זה אחר זה, תוך ערבוב לאחר כל הוספה, עד שהעיסה מסמיכה והחלמונים נבלעים בתוכה.
3. שמים את החלבונים בקערת המערבל, מתחילים להקציף, מוסיפים בהדרגה את הסוכר, וממשיכים להקציף לקצף יציב. מוסיפים את הקצף, מעט בכל פעם ובתנועות קיפול עדינות, לעיסת השוקולד. מוסיפים פנימה גם את פירורי הלחם ומערבבים.
4. בעדינות, יוצקים לתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מצננים (העוגה שוקעת במרכז לאחר האפייה).
5. הקרם: שמים את השמנת המתוקה בסיר, מביאים לרתיחה ומסירים מהכיריים.
מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס ונוצר קרם אחיד. מורחים את פני העוגה
ואת שוליה בקרם. מכניסים למקרר, לכחצי שעה, כדי שהקרם יתייצב. מקשטים בפירות
ובשוקולד המגורר ומגישים.
מגיש: ענבל ליעד
מקור: בני סיידא
שתף את המתכון