הוראות הכנה
מרכיבים
למלוי:
1 ק"ג משמשים חצויים
5 כפות סוכר
1 כפית קמח
½1 כפיות מיץ לימון
½ כפית תמצית וניל (או תמצית שקדים)
לכסוי:
¾ כוס קמח
¾ כפית אבקת אפיה
¼ כפית סודה לשתיה
קורט מלח
3 כפיות סוכר
30 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
½ כוס חלב
אופן ההכנה
מערבבים את כל חמרי המלוי ומניחים בתבנית אפייה (פיירקס, או תבנית קרמיקה חסינת חום). נותנים למילוי לנוח כ-½ שעה, כדי שהמשמשים יגירו נוזלים.
מערבבים, בקערה נפרדת, קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה, כפית אחת סוכר ומלח. מוסיפים את החמאה ומעבדים בעזרת האצבעות לתערובת פירורית. מוסיפים חלב ומערבבים למחית חלקה (חשוב לא לערבב יותר מדי).
מחממים את תנור האפייה ל-200°c.
לוקחים כפית ו"מטילים" את הבצק על המלוי בטיפות בודדות, כלומר: לא מורחים את הבצק על המשמשים אלא מפזרים אותו מעליו בצורה לא חופפת ולא הדוקה, לא לדאוג- הוא יתפח וימלא את החללים החסרים. מפזרים מעל את 2 כפות הסוכר הנותרות.
אופים בתנור במשך ½ שעה עד שפני המאפה מזהיבים.
מגיש:
מקור: קיץ של פירות
שתף את המתכון
