חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת משמשים הפוכה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת משמשים קלה- קינוח מרענן לקיץ.
עוגת משמשים הפוכה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת משמשים קלה- קינוח מרענן לקיץ.
הוראות הכנה
מרכיבים
למלוי:
1 ק"ג משמשים חצויים
5 כפות סוכר
1 כפית קמח
½1 כפיות מיץ לימון
½ כפית תמצית וניל (או תמצית שקדים)
לכסוי:
¾ כוס קמח
¾ כפית אבקת אפיה
¼ כפית סודה לשתיה
קורט מלח
3 כפיות סוכר
30 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
½ כוס חלב
אופן ההכנה
מערבבים את כל חמרי המלוי ומניחים בתבנית אפייה (פיירקס, או תבנית קרמיקה חסינת חום). נותנים למילוי לנוח כ-½ שעה, כדי שהמשמשים יגירו נוזלים.
מערבבים, בקערה נפרדת, קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה, כפית אחת סוכר ומלח. מוסיפים את החמאה ומעבדים בעזרת האצבעות לתערובת פירורית. מוסיפים חלב ומערבבים למחית חלקה (חשוב לא לערבב יותר מדי).
מחממים את תנור האפייה ל-200°c.
לוקחים כפית ו"מטילים" את הבצק על המלוי בטיפות בודדות, כלומר: לא מורחים את הבצק על המשמשים אלא מפזרים אותו מעליו בצורה לא חופפת ולא הדוקה, לא לדאוג- הוא יתפח וימלא את החללים החסרים. מפזרים מעל את 2 כפות הסוכר הנותרות.
אופים בתנור במשך ½ שעה עד שפני המאפה מזהיבים.
מגיש: amitsur
מקור: קיץ של פירות
שתף את המתכון