הוראות הכנה
מרכיבים
4 תפוחי עץ "גרני סמיט", קלופים וחתוכים לקוביות (בערך 1X1 ס"מ)
½ כוס יין אדום מתוק
1 כף גדושה קינמון טחון
4 ביצים
1 כוס סוכר חום (דמררה)
1 כוס שמן קנולה
1 שקית סוכר ווניל
½2 כוסות קמח
1 חבילה אבקת אפייה
½ כוס אגוזי המלך, שבורים גס ומקומחים
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת ומקומחת.
אופן ההכנה
לקלוף את התפוחים , לגלען, לחתוך לקוביות בגודל כ-1X1 ס"מ.
להכניס לקערה את קוביות התפוחים עם היין והקינמון. לערבב היטב בעזרת כף עץ ולהשאיר בצד לספיגת היין והקינמון.
לחמם את תנור האפייה ל-180°c.
להכניס לקערת המערבל: 4 ביצים, 1 כוס סוכר חום בהיר, 1 כוס שמן ושקית סוכר ווניל. לערבב במהירות בינונית עד שהתערובת תהיה אחידה . לנפות את הקמח עם אבקת האפייה ולהוסיף לקערת המערבל. לערבב במהירות בינונית עד שהתערובת תהיה אחידה ובהירה. להפטר מעודף היין בתערובת הקוביות ולהוסיף את תערובת הבצק לקערה עם קוביות התפוחים. לבחוש ידנית בעזרת כף עץ את הבצק עם קוביות התפוחים עד שיכוסו כולם.
לצקת את התערובת לתבנית וליישר. לפזר מעל את שברי האגוזים המקומחים ולאפות (180°c) במשך 50 עד 60 דקות, או עד שפני העוגה משחימים וקיסם עץ , הננעץ במרכזה, יוצא יבש.
להוציא מן התנור ולקרר על רשת.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
