הוראות הכנה
מרכיבים
לבסיס:
5 ביצים מופרדות
4 כפות סוכר
4 כפות סולת
4 כפות קמח
2 כפות שמן
לרוטב:
¾ כוס סוכר
½1 כוסות מים
בקבוקון שלם של תמצית רום
לקרם:
צנצנת ריבת פירות יער
2 שמנת מתוקה + 3 כפות סוכר
תבנית אפיה מרובעת בגודל 20X30 ס"מ
אופן ההכנה
מחממים את תנור האפייה ל-180°c.
מרתיחים את כל חומרי הרוטב יחד בסיר קטן ומניחים להתקרר.
מכינים את הבסיס: מקציפים את החלבונים, מוסיפים את הסוכר לקצף נוקשה, מוסיפים חלמונים, סולת, קמח ושמן. מעבירים לתבנית אפיה משומנת ואופים כ-3/4 שעה (180°c).
מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים עליה את הרוטב שהוכן מראש עד לספיגה מלאה (הבסיס יוצא אדום). מורחים מעל את הריבה. מקציפים את השמנת מתוקה + הסוכר ומורחים מעל הריבה.
מקררים מס' שעות לפני האכילה.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
