הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
1 שמנת מתוקה להקצפה
3 ביצים
½1 כוסות סוכר
2 כפות קליפות תפוז מגוררות
מיץ מתפוז אחד
כפית תמצית וניל
½1 כוסות קמח תופח
תבנית עגולה משומנת בקוטר 26 ס"מ.
אופן ההכנה
מחממים את תנור האפיה ל- 180°c .
ממסיסים את השוקולד במיקרוגל (או בתוך סיר).
מקציפים את השמנת ומערבבים עם השוקולד. מפרישים חצי לציפוי.
מקציפים את הביצים לקצף אוורירי ומוסיפים את הסוכר בהדרגה עד הלבנת הקצף והפיכתו לקצף יציב.
מוסיפים את המיץ, קליפת התפוז, ותמצית הוניל.
מערבבים את ההקצפה עם השוקולד והשמנת בתנועות עטיפה.
מוסיפים בהדרגה את הקמח התופח.
מעבירים את הבלילה לתבנית אופים בתנור (180°c) במשך כ-½ שעה עד שקיסם יוצא יבש.
מזגגים את העוגה בשוקולד ושמנת שהותרנו.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
