הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם גבינה לבנה (מומלץ- גבינה למילוי עוגות של "השף הלבן ")
1 כוס סוכר
1 כף תמצית וניל
1 כף מיץ לימון
1 שקית ג'לטין תפל (עד 20 ג''ר)
150 מ''ל יוגורט רגיל
½ כוס מים רותחים
500 מ''ל שמנת מתוקה להקצפה
150 ג'ר פירורי בסקוויטים (מומלץ "פטי-בר" ו"ליידי פינגרס" ביחד)
100 ג''ר חמאה מומסת.
שקית אינסטנט פודינג וניל.
**לציפוי**
1 שקית ג'לי פטל/תות
3 כפות ריבת פירות יער/תות/ פטל או כל ריבה אדומה.
מים רותחים להמסת הג'לי.
אופן ההכנה
מערבבים ½ כוס פירורים עם החמאה המומסת ומשטחים על תחתית התבנית.
מערבבים בקערת מערבל גבינה, מיץ לימון, סוכר ותמצית וניל עד שהסוכר נמס.
ממיסים את הג'לטין ב ½ כוס מים רותחים עד להמסה מלאה. מצננים.
מכניסים לג'לטין את היוגורט ומערבבים היטב, מוסיפים לגבינה ומערבבים בקערב מערב במהירות נמוכה. מכניסים את הקערה לצינון במקרר למשך 10 דקות.
מקציפים את השמנת עם האינסטנט פודינג ליצירת קצפת יציבה (מומלץ להכניס את הקערה למקרר לפני כן)
מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה, יוצקים את על התערובת לתבנית עם הפירורים, משטחים יפה ומכניסים לקירור ל- 7 שעות.
הכנת הציפוי-
ממיסים את הג'לי במים הרותחים, מצננים מעט, שמים בפנים את הריבה ומערבבים היטב.
מוציאים את העוגה, מזליפים את הג'לי על העוגה ומקררים.
בתאבון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
