חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


גביניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ניתן למלא גם עם שוקולית + קוקוס ואגוזים - לגלגל לרולדה ולפרוס לפרחים בתבנית מאפינס
גביניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ניתן למלא גם עם שוקולית + קוקוס ואגוזים - לגלגל לרולדה ולפרוס לפרחים בתבנית מאפינס
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים ל-24 גביניות:
לבצק:
½3 כוסות קמח (500 גרם)
½ שקית שמרית (25 גרם)
½ כוס סוכר (100 גרם)
¾ כוס חלב (180 מ"ל)
3 חלמונים
קליפה מגוררת מ-½ לימון
120 גרם חמאה מומסת, פושרת
1 כפית מלח
למלית גבינה וצימוקים:
500 גרם גבינה לבנה יבשה 5% שומן (למשל "טוב טעם")
½ כוס סוכר (100 גרם)
2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
1 כפית תמצית וניל
2 חלמונים
קליפה מגוררת מ-½ לימון
2 כפות קורנפלור (20 גרם)
20 גרם חמאה מומסת
½ כוס צימוקים (75 גרם)
לזיגוג:
ביצה טרופה עם כף מים
להגשה:
אבקת סוכר
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק והתפחתו:
• בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית.
• מוסיפים סוכר, חלב, חלמונים, קליפת לימון, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך למדי.
• מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (כשעה).
אופן הכנת מלית הגבינה והצימוקים:
• מערבבים גבינה, סוכר ,סוכר וניל, תמצית וניל, חלמונים, קליפת לימון וקורנפלור ומערבבים היטב לתערובת חלקה. מערבבים פנימה חמאה מומסת וצימוקים. שומרים במקרר עד השימוש.
הרכבת הגביניות, התפחה ואפיה:
• מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח למלבן בעובי ½ ס"מ. מיישרים את השוליים וחותכים לריבועים שווים (בגודל 10 ס"מ בערך).
• שמים במרכז כל ריבוע כף גדושה מהמלית, וסוגרים באופן הבא: מקפלים פינה אחת מעל גבעת הגבינה, ומקפלים את הפינה הנגדית כך שתכסה את קצה הפינה הראשונה. מקפלים פינה שלישית מעליהן, ואת הפינה הרביעית מעל הכל – אמורה להתקבל מעטפה כמעט סגורה לגמרי (זה בסדר אם מלית הגבינה קצת מציצה).
• מניחים את המעטפות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומניחים לתפיחה עד שהמעטפות כמעט מכפילות את נפחן.
• מחממים תנור ל-190°c.
• מברישים בעדינות בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות, עד שהגביניות זהובות (גם בתחתית) מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים
מגיש: marytubr
מקור:
שתף את המתכון