הוראות הכנה
מרכיבים
רכיבים:
4 תפוחי אדמה בינוניים
2 ביצים
מים פושרים, מומלחים מעט
קמח
אופן ההכנה
הכנה:
מבשלים 4 תפוחי אדמה בינוניים עם הקליפה. קולפים ומרסקים בפומפיה גסה.
מוסיפים 2 ביצים ומערבבים היטב. מתחילים ליצור בצק ע"י הוספת מים וקמח. אין כאן כמויות, אלא "כמה שנכנס".
לשים היטב, מגלגלים לנחש ארוך ודי דק. חותכים חתיכות קטנות ויוצרים להם שפיצים בשני הצדדים.
זורקים למים מומלחים ומבשלים עד שהניוקי צפים. מוציאים ניוקי אחד ובודקים אם הוא מוכן. מסננים.
בסיר אחר, ממיסים חמאה ומוסיפים פירורי לחם , מטגנים מעט עד להשחמה קלה. מוסיפים את הניוקי ומקפיצים בזהירות עד לציפוים בפירורי לחם.
מגישים עם רוטב עגבניות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
