הוראות הכנה
מרכיבים
לתחתית:
100 גרם חמאה.
50 גרם שוקולד מריר.
250 גרם וופל שוקולד עדין.
כפית קקאו.
למלית:
4 כפות קפה נמס.
¾ כוס מים חמים.
¼ כוס סוכר.
500 גרם שוקולד מריר משובח.
4 ביצים גדולות מופרדות.
קורט מלח.
¼ כפית קרם טרטר.
½ כוס סוכר (אפשר פחות).
½3 כוסות שמנת מתוקה קפואה למחצה.
עלי שוקולד לקישוט.
אופן ההכנה
הכנת התחתית:
ממיסים את החמאה.
טוחנים את הוופלים, הסוכר, השוקולד והקקאו.מוסיפים את החמאה, מערבבים היטב ומרפדים את התחתית והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 26-28 ס"מ.
הכנת המלית:
שמים בסיר את המים והסוכר ומביאים לרתיחה.
טוחנים את השוקולד במעבד מזון או בבלנדר. מוסיפים למעבד המזון את תערובת הקפה החם.
מוסיפים גם את החלמונים בזה אחר זה ובהפרש של 10 שניות תוך כדי עבודת מעבד המזון.
מקציפים את החלבונים עם קורט מלח וקרם טרטר. מוסיפים בהדרגה סוכר.
מקפלים בזהירות את החלבונים המוקצפים לתערובת הקפה והשוקולד.
מקציפים את השמנת ומקפלים גם אותה לתערובת
השוקולד שהספיקה להתקרר. יוצקים את התערובת על
התחתית ומקפיאים.
בכדי לשחרר את העוגה יש לטבול מגבת מטבח במים
חמים וללפף סביב התבנית עד שהשוליים ייפרדו.
מקשטים בעלי שוקולד ומגישים קפוא.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
