הוראות הכנה
מרכיבים
חבילת דפי לזניה
1 ק"ג בשר בקר טחון
2 ביצים
2 בצלים בינויים חתוכים לקוביות
כף אבקת מרק בצל
2 קוביות בזיליקום של "קנור"
כוס רסק עגבניות
3/4 כוס מים רותחים
מעט שמן
תבנית מרובעת
אופן ההכנה
משמנים את התבנית, מסדרים בשכבה אחת דפי לזניה,
מכינים את הבשר: מטגנים קוביות בצל אחד, מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן תוך כדי פרור במזלג, מוסיפים את אבקת המרק בצל, מסירים מהאש ומוסיפים את הביצים - בוחשים היטב.
יוצקים בשכבה אחידה על דפי הלזניה, מסדרים מעל שוב שכבה של דפי לזניה.
מכינים את הרוטב: מטגנים את קוביות הבצל שנותר, מוסיפים מים רותחים, רסק עגבניות וקוביות בזיליקום, מערבבים היטב לתערובת חלקה ואחידה. יוצקים מעל דפי הלזניה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות מכוסה ברדיד אלומיניום ל-3/4 שעה.
מסירים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות רבע שעה נוספת עד להשחמה.
ממתינים כחצי שעה מחוץ לתנור ומגישים בליווי אורז לבן.
טעים מאד!
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
