הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
לתחתית:
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
20 גרם חמאה
2 כוסות פצפוצי אורז או קורנפלקס שבורים
למוס שוקולד-דבש:
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
350 גרם שוקולד מריר קצוץ
4 חלמונים
2 כפות (25 גרם) סוכר
1/4 כוס (80 גרם) דבש
2 כפות (30 מ"ל) ברנדי או ליקר אחר שאוהבים
אבקת קקאו, לקישוט
אופן ההכנה
מכינים את התחתית:
+ ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל, ומערבבים פנימה פצפוצי אורז, עד שהם מצופים היטב.
+ מרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה, ומפרדים את התפדנות בשקף עוגה. מהדקים בעזרת כף את התערבות לתחתית, ומעבירים למקפיא בזמן שמכינים את המוס.
מכינים את המוס:
+ מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה ושומרים במקרר.
+ מקציפים חלמונים וסוכר במהירות גבוהה במשך דקה.
+ במקביל מרתיחים דבש בסיר קטן. יוצקים את הדבש הרותח תוך כדי הקצפה בזרם דק לחלמונים וממשיכים להקציף, עד שהתערובת בהירה ותפוחה והקערה קרה למגע.
ממיסים שוקולד במיקרוגל. מערבבים לקצף החלמונים את השוקולד המומס (ועדיין חם). התערובת תהפוך סמיכה וקשה לערבוב, וזה בסדר. טורפים פנימה שליש מהקצפת יחד עם הליקר. מקפלים לתערובת בעדינות את יתרת הקצפת.
מרכיבים, מקשטים ומגישים:
+ יוצקים את המוס על הבסיס ומקפיאים 3-4 שעות לפחות, עד להתייצבות. מחלצים מהתבנית, מסירים את השקף ומעבירים למקרר לשעה שעתיים להפשרה.
+ סמוך להגשה מניחים שבלונה של פרח על העוגה ומפזרים קקאו. מסירים את השבלונה בעדינות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
