חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת מוס שוקולד-דבש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

העוגה מבוססת על מוס מהיר הכנה, עשיר ובעל מרקם המזכיר מרשמלו. הוא מכיל שוקולד ושמנת מתוקה, וגם חלמונים, שמקציפים עם דבש רותח (שגם מוסיף טעם ומתיקות, וגם מחסל את הבקטריות). מכינים ב-10 דקות, ויוצקים מיד על תחתית מהירה ללא אפייה - שוקולדית אף היא
עוגת מוס שוקולד-דבש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

העוגה מבוססת על מוס מהיר הכנה, עשיר ובעל מרקם המזכיר מרשמלו. הוא מכיל שוקולד ושמנת מתוקה, וגם חלמונים, שמקציפים עם דבש רותח (שגם מוסיף טעם ומתיקות, וגם מחסל את הבקטריות). מכינים ב-10 דקות, ויוצקים מיד על תחתית מהירה ללא אפייה - שוקולדית אף היא
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
לתחתית:
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
20 גרם חמאה
2 כוסות פצפוצי אורז או קורנפלקס שבורים
למוס שוקולד-דבש:
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
350 גרם שוקולד מריר קצוץ
4 חלמונים
2 כפות (25 גרם) סוכר
1/4 כוס (80 גרם) דבש
2 כפות (30 מ"ל) ברנדי או ליקר אחר שאוהבים
אבקת קקאו, לקישוט
אופן ההכנה
מכינים את התחתית:
+ ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל, ומערבבים פנימה פצפוצי אורז, עד שהם מצופים היטב.
+ מרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה, ומפרדים את התפדנות בשקף עוגה. מהדקים בעזרת כף את התערבות לתחתית, ומעבירים למקפיא בזמן שמכינים את המוס.
מכינים את המוס:
+ מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה ושומרים במקרר.
+ מקציפים חלמונים וסוכר במהירות גבוהה במשך דקה.
+ במקביל מרתיחים דבש בסיר קטן. יוצקים את הדבש הרותח תוך כדי הקצפה בזרם דק לחלמונים וממשיכים להקציף, עד שהתערובת בהירה ותפוחה והקערה קרה למגע.
ממיסים שוקולד במיקרוגל. מערבבים לקצף החלמונים את השוקולד המומס (ועדיין חם). התערובת תהפוך סמיכה וקשה לערבוב, וזה בסדר. טורפים פנימה שליש מהקצפת יחד עם הליקר. מקפלים לתערובת בעדינות את יתרת הקצפת.
מרכיבים, מקשטים ומגישים:
+ יוצקים את המוס על הבסיס ומקפיאים 3-4 שעות לפחות, עד להתייצבות. מחלצים מהתבנית, מסירים את השקף ומעבירים למקרר לשעה שעתיים להפשרה.
+ סמוך להגשה מניחים שבלונה של פרח על העוגה ומפזרים קקאו. מסירים את השבלונה בעדינות.
מגיש: MIRSO
מקור:
שתף את המתכון