הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות אורז רגיל
3 כפות שמן זית
1 בצלצל שאלוט
2 שיני שום, קצוצות
200 גרם אטריות דקות
4 כוסות מרק צח (אפשר מאבקה)
1 כפית כמון
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח
אופן ההכנה
שוטפים את האורז 3 פעמים במים חמים ומסננים.
מחממים בסיר עמוק שמן זית ומטגנים את הבצלצל והשום עד להזהבה.
מוסיפים את האורז והאטריות וממשיכים לטגן כ-4 דקות, תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את המרק, הכמון המלח והפלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה למינימום וממשיכים לבשל כ-15 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים.
מכבים את האש ומסירים את הסיר מהגז.
מכסים במגבת מטבח, ומעליה מניחים את מכסה הסיר. אוספים את שולי המגבת כלפי מעלה. ממתינים 10 דקות ומגישים.
מגיש:
מקור: סבתא
שתף את המתכון
