הוראות הכנה
מרכיבים
6 כפות גרעיני חילבה לאחר בירור
מים להשריה
מים לבלילה
מלח
אפשר להוסיף סחוג לפני ההגשה
ניתן להוסיף מיץ לימון ומלח לפני ההגשה
אופן ההכנה
משרים את גרעיני החילבה בקערה עם הרבה מים.
לאחר 6 שעות, לסנן את המים (ניתן לשמור את המים חולי סכרת משתמשים בהם להורדת הסוכר)
לאחר שטיפה מעבירים למעבד המזון ומפעילים מוסיפים מים כפית כפית עד קבלת משחה חלקה
לוקחים כוס מים ומוסיפים ולאחר מכן עוד כוס מים עד קבלת הבלילה הרצויה יש לקחת בחשבון שהבלילה תהפוך יותר סמיכה לאחר הקירור במקרר.
בזמן הוספת המים ובגמר התהליך נוצר קצף לבן מצוין הוא טעים במיוחד.
עכשיו ניתן לשמור את החילבה גולמית ולהוסיף מיץ לימון. או סחוג. או כוסברה קצוצה. עם ההגשה
מגיש:
מקור: חברים
שתף את המתכון
