הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח
150 גרם שמן זית
50 גרם שמרים
כף שטוחה מלח
כפית סוכר
מים פושרים לפי הצורך
שמן זית
זעתר
בצל מטוגן
אופן ההכנה
להמיס את השמרים עם מעט מים פושרים. להכניס את חומרי הבצק למיקסר, כאשר את הקמח מוסיפים קודם, את השמרים מוסיפים אחרונים ולאחר מכן את המים. להכין בצק רך. להניח את הבצק בקערה ולתת לו לתפוח לפחות שעה.
לחתוך לפי משקל של 50 גרם, ליצור כדור ("אוספים" את הבצק מהקצוות כאשר הבסיס תמיד יישאר בסיס ומסובבים אותו לצדדים, ואז הבסיס ללא הקמטים יהיה למעלה), מניחים על תבנית ומועכים את האמצע כך שזה יראה "קעור".
מטפטפים במרכז שמן זית, מוסיפים זעתר ובצל מטוגן.
מתפיחים מעט ואופים בחום של 180°c, במשך 20 דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
