הוראות הכנה
מרכיבים
בצק
3 כוסות קמח
200 גרם חמאה קרה
קורט מלח
¾ מיכל שמנת מתוקה
למלית אגסים
קופסת שימורי אגסים
למלית הפרג
200 גרם פרג טחון
אחד וחצי כוסות חלב
1 כף דבש
שלושת רבעי כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
קליפת לימון מגורדת
25 גרם חמאה
לציפוי
1 שמנת מתוקה
2 כפיות סוכר
אופן ההכנה
מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים עד ליצירת בצק רך, לא לטפל בבצק יותר מידי, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר למשך כשעה
למלית הפרג
פרג, סוכר, חלב ודבש בכלי להביא לרתיחה על הגז ולאחר מכן להוסיף את שאר חומרי המלית
לשטח את הבצק בתבנית ובדפנות, לדקור מעט את הבצק ולאפות בחום בינוני כרבע שעה עד לקבלת גוון זהוב
הרכבת העוגה
לסנן את האגסים מהנוזלים שלהם ולצקת את הפרי על תחתית הבצק
לצקת את מלית הפרג מעל האגסים (ניתן להוסיף למלית לבחירתכם אגוזי מלך קצוצים)
וליישר בעדינות
להקציף, בכלי נפרד, את השמנת המתוקה עם שתי כפיות סוכר ולמרוח על העוגה
לקרר את העוגה לפחות 4 שעות לפני ההגשה.
בתיאבון
מגיש:
מקור: שילוב של 2 עוגות
שתף את המתכון
