חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת אגסים מיוחדת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

או בשמה השני "עוגת אגסים משהו, משהו" מהספר חדווה המתוקה
עוגת אגסים מיוחדת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

או בשמה השני "עוגת אגסים משהו, משהו" מהספר חדווה המתוקה
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
100 גרם אילסרים
½ כוס סוכר
¾ כוס קמח
100 גרם חמאה
למלית:
4 כפות ריבה
150 גרם חמאה
¾ כוס סוכר
150 גרם שוקולד מריר מגורר גס
6 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים
קורט מלח
1 כף קמח
להגשה:
1 קופסה גדולה אגסים משומרים, מסוננים 800 גרם
1 מיכל שמנת לקצפת 250 מ"ל
2 כפיות סוכר
1 כף שוקולד מריר מגורר
אופן ההכנה
להכנת הבצק: טוחנים את האגוזים במעבד מזון, מוסיפים את יתר חומרי הבצק ומעבדים יחד.
שוטחים את התערובת בתבנית בקוטר 28 ס"מ משומנת ואופים בחום בינוני 180°c
כ-5 דקות. מוציאים מהתנור מניחים להצטנן ומורחים על הקלתית ריבה.
טורפים את החמאה עם מחצית מכמות הסוכר בקערת המערבל. מוסיפים את השוקולד והחלמונים וטורפים לקרם.
מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים עם המלח לקצף יציב, מוסיפים את יתרת הסוכר תוך
הקצפה ומקציפים לקצף נוקשה. מקפלים אל הקצף את הקמח ומקפלים את התערובת אל קרם
החמאה.
שוטחים את הקרם על הבצק המרוח בריבה ואופים 35 דקות. מניחים להצטנן ומאחסנים
במקרר.
לפני ההגשה מכסים את העוגה בחצאי אגסים. מקציפים את השמנת עם הסוכר ומורחים
על האגסים. בוזקים מלמעלה את השוקולד המגורר
מגיש: ronitd
מקור:
שתף את המתכון