הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
100 גרם אילסרים
½ כוס סוכר
¾ כוס קמח
100 גרם חמאה
למלית:
4 כפות ריבה
150 גרם חמאה
¾ כוס סוכר
150 גרם שוקולד מריר מגורר גס
6 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים
קורט מלח
1 כף קמח
להגשה:
1 קופסה גדולה אגסים משומרים, מסוננים 800 גרם
1 מיכל שמנת לקצפת 250 מ"ל
2 כפיות סוכר
1 כף שוקולד מריר מגורר
אופן ההכנה
להכנת הבצק: טוחנים את האגוזים במעבד מזון, מוסיפים את יתר חומרי הבצק ומעבדים יחד.
שוטחים את התערובת בתבנית בקוטר 28 ס"מ משומנת ואופים בחום בינוני 180°c
כ-5 דקות. מוציאים מהתנור מניחים להצטנן ומורחים על הקלתית ריבה.
טורפים את החמאה עם מחצית מכמות הסוכר בקערת המערבל. מוסיפים את השוקולד והחלמונים וטורפים לקרם.
מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים עם המלח לקצף יציב, מוסיפים את יתרת הסוכר תוך
הקצפה ומקציפים לקצף נוקשה. מקפלים אל הקצף את הקמח ומקפלים את התערובת אל קרם
החמאה.
שוטחים את הקרם על הבצק המרוח בריבה ואופים 35 דקות. מניחים להצטנן ומאחסנים
במקרר.
לפני ההגשה מכסים את העוגה בחצאי אגסים. מקציפים את השמנת עם הסוכר ומורחים
על האגסים. בוזקים מלמעלה את השוקולד המגורר
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
