הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
100 גר חמאה או מרגרינה
½ כוס סוכר
½1 כוסות קמח תופח (או קמח
רגיל + ½1 כפיות אבקת אפיה)
1 ביצה
למלית הגבינה:
750 גרם גבינה לבנה 5%
½ כוס סוכר
2 ביצים
2 כפות קמח + 1 כף קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
אפשרות: 2-3 כפות שמנת מתוקה
אופן ההכנה
מחממים מראש את התנור לחום . ל180 מעלות העוגה צריכה לקבל מכת חום כשהיא נכנסת לתנור החם. לשמן את דפנות ובסיס התבנית. מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון (אפשר לעשות זאת גם ביד, בקערה). ומערבלים עד שנוצרת תערובת פירורית. מומלץ לחתוך את המרגרינה או החמאה לקוביות כדי שהיא תתערבל יותר טוב. בודקים שלא נדבק כלום לדפנות המכשיר ומגרדים מידי פעם את הדפנות עם כף או מרית. אם תרצו לעשות זאת בקערה, פשוט לושו את הבצק עד שנוצרת תערובת פירורית. כדי שהחמאה תתערבב טוב, מומלץ לקחת כמות של בצק בכל פעם ולשפשף אותה חזק בין הידיים. מעבירים את הפירורים לתבנית ומשטחים אותה קודם לדפנות (עם קצות האצבעות) לגובה של 3-4 סמ, ואז לתחתית (עם כל היד).
מכניסים את חומרי מלית הגבינה באותה קערת המיקסר ומערבלים לתערובת חלקה ונוזלית יחסית . מעבירים מדי פעם כף או מרית על דפנות הקערה כדי שהכל יתערבב בצורה אחידה. גם את המלית אפשר להכין ללא מיקסר: פשוט טורפים את כל החומרים יחד עד שהתערובת אחידה
מוזגים את המלית אל תוך התבנית עם הבצק. מכניסים לתנור לקומה האמצעית. אופים את העוגה למשך כ - 45 עד 55 דקות בתנור (הזמן משתנה בין תנורים) אחרי חצי שעה של אפייה, תוכלו להבחין שהבצק הופך להיות שחום בקצוות, ועל המלית הלבנה מתחילות להופיע בועיות קטנות. כעת מומלץ להנמיך את חום התנור לכ -150°c, ולאפות עוד כעשר דקות - רבע שעה. ככה הבצק לא ישרף ולמלית יהיה עוד קצת זמן להתבשל מבפנים. בתום האפייה מכבים את התנור ופותחים מעט את הדלת (לא לגמרי). נותנים לעוגה להתקרר בהדרגה. אחרי ½ שעה בערך אפשר להוציא מהתנור, ולתת לה להתקרר לטמפ החדר על השיש. אל תדאגו אם המלית נראית רכה או רוטטת מדי כשאתם מוציאים את העוגה, היא מתקשה כשהעוגה מתקררת. שומרים את העוגה במקרר מכוסה ומגישים קר. היא נשמרת בערך שבוע, ולפעמים קצת יותר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
