הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח
4 ביצים
100 גרם סוכר
50 גרם שמרים טריים
350 סמ"ק מים בערך
100 גרם חמאה
גרידת לימון
קורט מלח
לקיפול:
300 גרם חמאה
50 גרם קמח
אופן ההכנה
אופן הכנה:
מכינים ראש עיסה, מערבבים עם עם שאר החומרים חוץ מהמים.
מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בצק גמיש ונח לעבודה.
מניחים להתפחה.
פותחים עלה בצק.
לשים את החמאה והקמח לקיפול טוב עד שכל הקמח נספג בחמאה.
מניחים את הגוש במרכז העלה ומכסים מארבע פינות.
מרדדים ומקפלים קיפול שלוש (שליש ימני עד לקו שני שליש העלה ושליש שמאלי מכסה את הקיפול).
מניחים לנוח ולתפוח מעט.
חוזרים פעמיים נוספות על קיפול השלוש והבצק מוכן לעבודה.
בין קיפול לרידוד לקראת הקיפול הבא יש לחכות כ 10-20 דקות, לא במקרר ועטוף בניילון נצמד למניעת התיבשות. מטרת המנוחה היא בנית רשת הגלוטן שמתפרקת בלישה ובברידוד. לאחר מנוחה קצרה הבצק ניתן לרידוד בקלות ללא מאבקים מיותרים.
הערות:
חשוב!!! הרידוד בשלב הקיפולים נעשה תמיד ממרכז הבצק החוצה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
