חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בקר בפטריות וקארי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בקר בפטריות וקארי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 נתח נאה של צלע בקר (750 גרם עם מעט עצם)
1 כוכב אניס
2 עלי דפנה
1 בצלצל
2 שיני שום שלמות
2 שיני שום קצוצות
1 כפית נענע מיובשת
1 בצל גדול חצוי ופרוס
250 גרם פטריות שמפיניון נקיות ופרוסות
3 גזרים חתוכים גס
1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית אבקת קארי
אופן ההכנה
מרתיחים מים בסיר גדול. מוסיפים את נתח הבקר, הבצלצל, השום השלם, עלי הדפנה, כוכב האניס והנענע המיובשת. מכסים ומבשלים כשעה וחצי. מקפים את הקצף במידת הצורך. מוציאים את הבקר מן הסיר בתום הבישול מסלקים את העצם. חותכים את הבשר לקוביות בגודל ביס.
מחממים את השמן במחבת עם מכסה. מטגנים את הבצל להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר, השום, תפוחי האדמה והפטריות ומטגנים יחד עוד כשתי דקות. מוסיפים את המלח, הפלפל והקארי ומערבבים היטב. מוסיפים ככוס מנוזלי הבישול של הבשר ומערבבים. מוסיפים את הבשר החתוך פנימה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כשעה.
מגישים חם עם אורז לבן.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון