הוראות הכנה
מרכיבים
1 נתח נאה של צלע בקר (750 גרם עם מעט עצם)
1 כוכב אניס
2 עלי דפנה
1 בצלצל
2 שיני שום שלמות
2 שיני שום קצוצות
1 כפית נענע מיובשת
1 בצל גדול חצוי ופרוס
250 גרם פטריות שמפיניון נקיות ופרוסות
3 גזרים חתוכים גס
1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית אבקת קארי
אופן ההכנה
מרתיחים מים בסיר גדול. מוסיפים את נתח הבקר, הבצלצל, השום השלם, עלי הדפנה, כוכב האניס והנענע המיובשת. מכסים ומבשלים כשעה וחצי. מקפים את הקצף במידת הצורך. מוציאים את הבקר מן הסיר בתום הבישול מסלקים את העצם. חותכים את הבשר לקוביות בגודל ביס.
מחממים את השמן במחבת עם מכסה. מטגנים את הבצל להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר, השום, תפוחי האדמה והפטריות ומטגנים יחד עוד כשתי דקות. מוסיפים את המלח, הפלפל והקארי ומערבבים היטב. מוסיפים ככוס מנוזלי הבישול של הבשר ומערבבים. מוסיפים את הבשר החתוך פנימה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כשעה.
מגישים חם עם אורז לבן.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
