הוראות הכנה
מרכיבים
150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
1 כוס חלב
180 גרם חמאה רכה
כוס וחצי סוכר
3 ביצים
1 מיכל שמנת חמוצה
350 גרם קמח תופח
2 כפיות תמצית וניל אמיתית
אופן ההכנה
שמים בסיר קטן את השוקולד וחצי מכוס החלב. מבשלים תוך ערבוב, עד שהשוקולד נמס לגמרי.
מקציפים במיקסר את החמאה ויתרת הסוכר עד שהתערובת קרמית ומבריקה.
טורפים פנימה את הביצים בהדרגה, אחת בכל פעם, עד שהן נבלעות בתערובת. מערבלים פנימה תחילה את השמנת, חצי כוס החלב הנותרת, 2 כפיות תמצית וניל אמיתית, ולבסוף את הקמח לערבול קצר.
מחלקים את התערובת לשניים. מחצית אחת מערבבים היטב עם השוקולד המומס - לתערובת אחידה.
לתבנית מצופה חמאה וסוכר יוצקים את התערובת לסירוגין.
"חורשים" בתוך הבצק עם סכין שלושה סיבובים ליצירת אפקט "שיש" מוגבר.
אופים במשך כ-50 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני ( 180°c). עד שהעוגה יציבה לגמרי.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
