הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות אורז
שמן לטיגון
1 בצל גדול, פרוס
4 גזרים, חתוכים לרצועות דקיקות
1/2 כוס צימוקים
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית פלפל שחור, גרוס
מלח, לפי הטעם
2 תפוחי אדמה גדולים, פרוסים בעובי 1/2 ס"מ
אופן ההכנה
מרתיחים מים ומבשלים את האורז 12-10 דקות (חצי בישול).
מחממים שמן בסיר רחב ושטוח ומטגנים קלות את הבצל. מוסיפים גזר וצימוקים, בוחשים ומאדים במשך כמה דקות.
מוסיפים קינמון, פלפל ומלח, מערבבים ומעבירים לקערה.
בתחתית הסיר מסדרים שש שכבות, זו על גבי זו: שכבת פרוסות תפוחי אדמה, שכבת אורז, שכבת גזר, שכבת אורז, שכבת גזר ושכבה אחרונה של אורז.
מאדים במשך 4-3 דקות על להבה גבוהה. עוטפים את מכסה הסיר במגבת ומכסים היטב את הסיר. מנמיכים את האש ומאדים שעה נוספת.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
