חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אורז עם גזר וצימוקים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אורז עם גזר וצימוקים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות אורז
שמן לטיגון
1 בצל גדול, פרוס
4 גזרים, חתוכים לרצועות דקיקות
1/2 כוס צימוקים
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית פלפל שחור, גרוס
מלח, לפי הטעם
2 תפוחי אדמה גדולים, פרוסים בעובי 1/2 ס"מ
אופן ההכנה
מרתיחים מים ומבשלים את האורז 12-10 דקות (חצי בישול).
מחממים שמן בסיר רחב ושטוח ומטגנים קלות את הבצל. מוסיפים גזר וצימוקים, בוחשים ומאדים במשך כמה דקות.
מוסיפים קינמון, פלפל ומלח, מערבבים ומעבירים לקערה.
בתחתית הסיר מסדרים שש שכבות, זו על גבי זו: שכבת פרוסות תפוחי אדמה, שכבת אורז, שכבת גזר, שכבת אורז, שכבת גזר – ושכבה אחרונה של אורז.
מאדים במשך 4-3 דקות על להבה גבוהה. עוטפים את מכסה הסיר במגבת ומכסים היטב את הסיר. מנמיכים את האש ומאדים שעה נוספת.
מגיש: MIRSO
מקור:
שתף את המתכון