הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפות שמן קנולה
¾ כוס גרעיני פופקורן
לציפוי קרמל:
50 גרם חמאה
1 כוס סוכר (אפשר גם חום, או חצי חצי)
1/3 כוס סירופ תירס
1 כפית מלח גס
½ כפית אבקת סודה לשתייה
אופן ההכנה
1. מחממים את השמן בסיר גדול ורחב על חום בינוני-גבוה. כשהשמן חם מניחים בתוכו כחמישה גרעיני פופקורן ומכסים במכסה. כששומעים שהגרעינים התפוצצו שופכים פנימה את יתר הגרעינים, מנערים את הסיר כדי שהגרעינים יתפזרו בשכבה אחת בתחתית הסיר ומסירים מהאש למשך 30 שניות כדי שהשמן יתקרר קמעה.
2. מחזירים את הסיר לאש, מכסים במכסה ומחכים לתחילת הפיצוצים. מנערים מדי פעם את הסיר כדי להבטיח שהפופקורן שבתחתית לא יישרף. כשתדירות הפיצוצים יורדת במידה רבה מורידים את הסיר מהאש ומעבירים את הפופקורן לתבנית גדולה, מרופדת בנייר אפייה.
3. באותו סיר שבו הוכן הפופקורן ממיסים את החמאה עם הסוכר וסירופ התירס. ממשיכים לחמם בלי לערבב (אפשר להטות את הסיר מצד לצד כדי להאחיד את התערובת), עד שמהסיר מתחילים לעלות ריחות קרמל והסוכר מתחיל להזהיב (זהירות, מהשלב הזה ועד שריפת הסוכר המרחק קצר למדי).
4. מורידים את הסיר מהאש ומפזרים על הקרמל את המלח הגס והסודה לשתייה. כעת חשוב לעבוד במהירות: יוצקים את הקרמל הלוהט (בלי לגעת בו ולהיכוות) על הפופקורן המוכן ומערבבים היטב ובמהירות, כך שיתפזר בצורה אחידה.
5. מעבירים את הפופקורן המצופה קרמל לתנור שחומם מראש ל-160°c, למשך כ-10 דקות. כשמוציאים מהתנור הקרמל רך ויש הזדמנות נוספת לערבב ולפזר אותו על הפופקורן. אם מצליחים לא לחסל את כל הכמות מיד, שומרים את השארית בקופסה סגורה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
