הוראות הכנה
מרכיבים
לתחתית:
200 גר´ עוגיות חמאה-מרוסקות
70 גר´ חמאה מומסת
2 כפות סוכר
מלית:
500 גר´ גבינת שמנת
4 ביצים
2 כפות קורנפלור
מיץ וקליפה מגוררת מ-2 לימונים
1 גביע שמנת חמוצה
1 כוס סוכר
גרגרים ממקל וניל אחד או כף תמצית וניל משובחת
תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.
אופן ההכנה
מערבים את פירורי העוגיות עם החמאה והסוכר. מהדקים לתוך תבנית אפייה.
מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר, עד קבלת תערובת אוורירית. בערך 8 דקות.
מערבבים את שאר חומרי המלית לתערובת חלקה.
מקפלים בעדינות את הביצים המוקצפות אל שאר חומרי המלית עד לקבלת עיסה אחידה.
יוצקים את הבלילה לתבנית המרופדת בפירורי העוגיות.
אופים כ-40 דקות בחום של 160°c (העוגה צריכה להשאר בהירה וללא צבע). מצננים לילה בקירור.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
