הוראות הכנה
מרכיבים
½1 ק"ג חזה בקר עם העצם
100 גרם פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
1 שם שום קצוצה
1 בצל פרוס
1 כוכב אניס
1 גבעול סלרי
75 גרם משמשים מיובשים קצוצים
חופן צימוקים
75 גרם תאנים מיובשות קצוצות
75 גרם שזיפים מיובשים מגולענים וקצוצים
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן
אופן ההכנה
מבשלים את הבשר במים עם כוכב האניס והסלרי למשך כשלוש שעות על אש קטנה עם מכסה. מוציאים מהסיר ומניחים להצטנן מעט. מפרידים את הבשר מהעצם וחותכים אותו לקוביות.
מחממים שמן בסיר. מטגנים את הבצל קלות עד להזהבה. מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים את הפטריות ומערבבים יחד כשתי דקות. מוסיפים את הפירות היבשים וממשיכים לטגן עוד כדקה תוך ערבוב. מוסיפים את הבשר, המלח והפלפל השחור יחד עם כוס מים ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש , מכסים ומבשלים כחצי שעה.
מגישים חם עם אורז לבן.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
