חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף ביין אדום, בייקון וערמונים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בחרתי להשתמש בשוקיים כי אצלנו כולם רבים עליהם, br אבל אפשר להשתמש בכרעיים או בעוף מחולק.
עוף ביין אדום, בייקון וערמונים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בחרתי להשתמש בשוקיים כי אצלנו כולם רבים עליהם, br אבל אפשר להשתמש בכרעיים או בעוף מחולק.
הוראות הכנה
מרכיבים
12 שוקי עוף יפים ובגודל אחיד
40 גר' חמאה
12 בצלי שאלוט
150 גר' בייקון חתוך לקוביות
5 שיני שום
2 גזרים קלופים ופרוסים גס
1 שורש סלרי חתוך לקוביות גדולות
4 ארטישוק ירושלמי
100 גר' ערמונים בואקום
2 עלי דפנה
5 ענפי טימין
3-5 גרגרי פלפל אנגלי
2 כפות קמח
בקבוק יין אדום (זה שאתם הכי אוהבים לשתות)
¼ כוס קוניאק
מלח, פלפל גרוס
להגשה:
אורז לבן
אספרגוס מאודה
אופן ההכנה
1.משרים את השוקיים ביין אדום למשך 12 שעות, במקרר.
2. מסננים את השוקיים ושומרים את היין.
3. מייבשים את השוקיים ומחממים היטב מחבת גדולה וכבדה. (אם השארתם את העור אין צורך לשמן את המחבת).
4. כשהמחבת לוהטת מניחים את השוקיים וצולים מכל הצדדים.
5. כשהשוקיים זהובים ויפים, מוציאים מהמחבת וממיסים את החמאה.
6. מוסיפים את בצלי השאלוט ומזהיבים מעט.
7. מוסיפים את הגזר, הסלרי, הארטישוקים והבייקון.
8. מטגנים את השורשים והבייקון מספר דקות על אש בינונית.
9. זורים את הקמח ובוחשים.
10. מוסיפים את השוקיים למחבת, יוצקים את הקונייאק ומשלהבים.
11. מוסיפים את היין והתבלינים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את הערמונים.
12. מנמיכים את האש למינימום ומבשלים מכוסה כשעה עד שעה וחצי.
13. מפרידים בין הנוזל לשאר מרכיבי התבשיל וממשיכים לצמצם את הנוזל עד למחצית.
14. להגשה: מניחים במרכז צלחת הגשה גדולה אורז לבן, עליו משעינים 2-3 שוקיים וליד מניחים מספר ענפי אספרגוס.
15. יוצקים מסביב למנה מרוטב היין.
מגיש: רדמילה פשנוב
מקור:
שתף את המתכון