הוראות הכנה
מרכיבים
הכמויות מתאימות לסיר GCC בקוטר 28 ס"מ בנפח 7 ליטר
2 ק"ג בשר פרגיות חתוך לקוביות
גבעול כרישה קצוץ
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
מיץ סחוט מלימון אחד
4 בצלים אדומים קצוצים
3 כוסות אורז
3 בטטות קלופות חתוכות לפרוסות עגולות בעובי כחצי ס"מ
מלח ופלפל
אופן ההכנה
לערבב היטב , בקערה גדולה, את הבשר, הכרישה, הגזרים, ½1 כוסות אורז, מיץ הלימון, מלח ופלפל.
לכסות את תחתית הסיר עם הבצלים הקצוצים.
לזרות על הבצלים ½1 כוסות מהאורז, להמליח ולפלפל.
לסדר את פרוסות הבטטה כך שיווצר משטח כתום בכל השטח.
להעביר את תערובת הבשר מהקערה לסיר ולהדק למשטח בגובה אחיד.
לסגור מכסה ולהציב על אש בינונית. כשמחוג מד החום יגיע לאמצע הצבע הירוק להעביר ללהבה הקטנה ביותר ולהמשיך לבשל עוד שעתיים וחצי. לכבות ולתת לסיר להתקרר - שיהיה פושר למגע.
להפוך את הסיר למגש גדול מקוטרו של הסיר ולתת לו לעמוד הפוך 10 דקות. ה"מקלובה" תיפול למגש הפוכה כך שפיסגתה אורז שחום ובסיסה תערובת הבשר.להרים את הסיר לאט ובזהירות ובמידת הצורך "לתקן" את הצורה אם נפלו חתיכות מסביב.
להגשה: לפרוס פרוסות כמו עוגה.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: ממטבחו של איתן
שתף את המתכון
